MOTORISTI NA TLEH

Zgodile so se tri hude nesreče

Objavljeno 02. julij 2019 09.38 | Posodobljeno 02. julij 2019 09.57 | Piše: A. L.

Huje so se poškodovali 33-letna sopotnica na motorju in motorista, stara 34 in 51 let.

Simbolična fotografija. FOTO: PGD Slovenj Gradec
NOVA GORICA – V nedeljo so se na območju PU Nova Gorica zgodile tri nesreče, v kateri so bili udeleženi motoristi in v kateri so bile osebe huje poškodovane.

Prvo so policisti PP Idrija obravnavali v nedeljo ob 14.10. Zgodila se je na lokalni cesti. Ugotovili so, da je 33-letni motorist s hondo (skupaj s 33-letno sopotnico) peljal po lokalni cesti iz Zadloga proti Idrijski Beli. V bližini ene od hiš je zapeljal v nepregleden oster desni ovinek. »Po izpeljavi ovinka je zapeljal na del vozišča, kjer je bila asfaltna prevleka posuta s peskom, zaradi česar mu je zadnje kolo motornega kolesa spodneslo. Prevrnilo se je na levi bok in zdrselo po vozišču dobrih 17 metrov. Voznik in sopotnica sta padla po vozišču, pri čemer je 33-letna sopotnica zaradi hudih poškodb (sum zloma roke in noge) obležala na vozišču.« Motorist je zdravniško pomoč (zaradi odrgnine roke in noge) poiskal v ZD Ajdovščina. Na kraju prometne nesreče so poškodovanki zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija in jo z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Policistom in reševalcem so pomoč na kraju nudili gasilci PGD Idrija. Policisti PP Idrija bodo motorista kazensko ovadili na novogoriško okrožno državno tožilstvo zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).
 

Hudo poškodovan in še kaznovan


Le dobre pol ure pozneje je 34-letni motorist s hondo peljal iz Idrije proti Godoviču in zunaj naselja Zala v levem ovinku zapeljal desno in trčil v obcestni robnik, od koder ga je vrglo v nabrežino. Utrpel je hude poškodbe (udarec v prsni koš, poškodba medenice). Poleg policistov so posredovali tudi gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija, ti so poškodovanca zdravniško oskrbeli. Kasneje so ga prevzeli člani dežurne ekipe HNMP in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Prometni policisti so tujo krivdo izključili, motoristu pa bo zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost) izdan plačilni nalog. O nezgodi bo s pisnim poročilom obveščeno tudi novogoriško državno tožilstvo.
 

Prehiteval, ko ne bi smel


Okoli 19. ure se je nesreča zgodila še na glavni cesti II. reda št. 102 zunaj naselja Most na Soči (občina Tolmin). »Ugotovljeno je bilo, da je 51-letni motorist peljal po glavni cesti iz Slapa ob Idrijci proti naselju Most na Soči. Ko je z motornim kolesom (znamke Yamaha) pripeljal do odseka glavne ceste, kjer vozišče poteka iz levega v desni nepregledni ovinek, je začel prehitevati pred seboj vozeči osebni avtomobil. Iz nasprotne smeri je pravilno pripeljala 69-letna voznica osebnega avtomobila, državljanka Francije. Motorist je čelno trčil v prednji del osebnega avtomobila in obležal v jarku za meteorne vode ob desnem robu vozišča. Huje poškodovanega so ga reševalci NMP ZD Tolmin odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.« Voznica v prometni nesreči ni bila poškodovana, na vozilih pa je nastala materialna škoda.

Pomoč policistom in reševalcem so nudili tudi gasilci PGD Tolmin. O prometni nesreči je policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper povzročitelja zaradi kršitve prometne zakonodaje podali ustrezen ukrep.
Deli s prijatelji