Zgodil se je oboroženi rop, storilca iščejo (FOTO)

Ropar naj bi grozil uslužbenki, pobral denar in pobegnil.  
Fotografija: V Križevcih pri Ljutomeru se je zgodil rop banke. FOTO: Oste Bakal, Slovenske novice
Odpri galerijo
V Križevcih pri Ljutomeru se je zgodil rop banke. FOTO: Oste Bakal, Slovenske novice

Po oboroženih ropih dveh poštnih enot (Veržej in Trnovska vas) ter razstrelitvi najmanj treh bankomatov (Lenart, Beltinci, Prosenjakovci) se je na skrajnem severovzhodu države zgodil rop bančne ustanove.

Malo pred 15. uro so bili policisti uprave Murska Sobota obveščeni o ropu Deželne banke Slovenije (DBS) v Križevcih pri Ljutomeru. »Do zdaj je znano, da je oborožen moški vstopil v prostore in od zaposlenih zahteval gotovino. Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil. Trenutno poteka ogled kraja dejanja, storilca policisti še iščejo. Poškodovan ni bil nihče«, je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

Po naših neuradnih podatkih je storilec, ki naj bi bil oblečen v trenirko, prizorišče zapustil peš in je najbrž šele pozneje območje Križevcev zapustil s kakšnim vozilom. Prav zaradi tega so policisti nemudoma zaprli vse prometnice iz kraja v smeri Gornje Radgone, Ljutomera in še zlasti pri Veržeju, v smeri reke Mure in naprej Murske Sobote. Ponekod so bili policisti oboroženi tudi z 'dolgimi cevmi'.


Storilec v sivi trenerki s kapuco

Po zadnjih podatkih policije je bil neznani storilec visok okoli 190 centimetrov. Oblečen je bil v sivo trenirko s kapuco. Na hlačah je imel vzdolžno črno črto, čez zgornji del trenirke pa je imel oblečeno črno majico s kratkimi rokavi. Nosil je kapuco in masko, po ropu pa je poslovalnico zapustil peš, so še sporočili s PU Murska sobota.

Policisti so skušali storilca prijeti s pomočjo cestnih blokad, v iskanje pa je bil vključen tudi policijski helikopter.

Na policiji pozivajo vse, ki bi o storilcu ali ropu karkoli vedeli, da to sporočijo na interventno številko policije 113, najbližjo policijsko postajo ali anonimni telefon 080 1200.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije