PROMETNE NESREČE

Zaspala na avtocesti

Objavljeno 14. avgust 2019 15.19 | Posodobljeno 14. avgust 2019 15.19 | Piše: B. K. P.

Na gorenjski avtocesti dve nesreči utrujenih voznikov Pri Bledu voznica zapeljala s ceste

Posledice ene od nesreč na gorenjski avtocesti. FOTO: Pu Kranj
KRANJ – Policisti so že na začetku poletne turistične sezone opozarjali, kako nevarna je lahko vožnja, če vozniki za volan sedejo utrujeni oziroma se na znake utrujenosti ne ozirajo, in namesto da bi ustavili in počili, vožnjo raje nadaljujejo. To se je te dni potrdilo na gorenjski avtocesti, ko je v sredo zgodaj zjutraj državljan Bosne in Hercegovine, ki je vozil proti Ljubljani, poškodoval več obcestnih stebričkov, tablo in še ograjo. Policisti, ki so nezgodo obravnavali, so ugotovili, da je moški za volanom zaspal. Podobno nesrečo je par dni prej povzročil Nemec, ki je prav tako zaspal za volanom in zapeljal s ceste. Končal je v jarku, po katerem je prevozil še več kot sto metrov, preden se je prebudil. Na srečo v nobeni od omenjenih nezgod udeleženci niso utrpeli hujših posledic, za kar se lahko zahvalijo varnostnemu pasu.
Nemec je zapeljal z avtoceste in po jarku prevozil še več kot sto metrov, preden se je prebudil.

Prav tako je imela veliko srečo voznica, ki je v sredo okrog poldneva na cesti med Krnico in Pokljuko nenadoma izgubila nadzor nad avtomobilom in zapeljala s ceste. Avto se je ustavil šele približno deset metrov pod cesto, ranjen pa ni bil nihče. Na intervencijo so odhiteli člani Prostovoljnega gasilskega društva Bled, kraj nesreče so zavarovali in policistom pomagali pri usmerjanju prometa, nato pa na avtomobilu odklopili akumulator, ga dvignili in postavili nazaj na cesto ter očistili razlite motorne tekočine.
Ranjeni trije najstniki
Hudo prometno nesrečo pa so včeraj okrog enih ponoči obravnavali policisti celjske policijske uprave. Pripetila se je v Trnovljah pri Celju. »Sedemnajstletni voznik, ki nima vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola, je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča.
17 let je imel voznik, ki je povzročil nesrečo na Celjskem.

Vozilo je najprej trčilo v manjše okrasno drevje ob hiši, nato pa z zadnjim levim delom še v stanovanjsko hišo,« je nesrečo opisala Milena Trbulin, ki na Policijski upravi Celje skrbi za odnose z javnostjo. V nesreči se je hudo ranila 19-letna sopotnica, voznik, ki so ga policisti zaradi cestnoprometnih prekrškov že večkrat obravnavali, in 17-letna potnica pa sta utrpela lažje poškodbe. 
Deli s prijatelji