Zaradi koronavirusa ni prišla iz Švice

Martini Zaletel naj bi pot na sodišče v Kranj prepovedal delodajalec iz enega od hotelov v Zermattu.
Fotografija: Znana gorenjska goljufinja Martina Zaletel ni prišla na sodišče. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Znana gorenjska goljufinja Martina Zaletel ni prišla na sodišče. FOTO: Boštjan Fon

Nadaljevanje sojenja znani gorenjski goljufinji Martini Zaletel, nekoč Kokalj, se je v petek, dan pred popolno odpovedjo sodnih obravnav na kranjskem sodišču, začelo v znamenju koronavirusa. »Obdolžena ni pristopila, opravičila se je po elektronski pošti 11. marca, kjer se je sklicevala na razmere v zvezi s koronavirusom,« je v uvodu povedala sodnica Polona Kukovec in nadaljevala s pojasnilom: »Zaletelova iz Švice ne more potovati prek Italije do Slovenije. Sodišče ji je svetovalo pot čez Nemčijo in Avstrijo, obtožena pa je nato poslala sporočilo, da ji njen delodajalec ne dovoli potovati. Napisala je, da pooblašča zagovornico, da jo zastopa v njeni nenavzočnosti.«

Obtoženi sodijo zaradi ponarejanja notarske listine. FOTO: Uroš Hočevar
Obtoženi sodijo zaradi ponarejanja notarske listine. FOTO: Uroš Hočevar

Tudi zagovornica Sabina Glavič se ni počutila najbolje, povedala je, da so v njeni pisarni obolele osebe in da bi bilo smotrno preložiti glavno obravnavo, enako je menila okrožna državna tožilka Nadja Gasser. Kljub temu je sodišče zaslišalo priče. Policist Boštjan Hočevar je pojasnil postopek zasega ponarejenih listin pri obtoženi, Iztok Ajdič iz Gorenjske banke, ki je bil vodja poslovalnice v Radovljici, je povedal, da se je z drugimi vodji slišal po telefonu, ki so povedali, da neka komitentka hodi od poslovalnice do poslovalnice in želi z notarskim pooblastilom dvigniti gotovino. Uroš Škofic, ki je prav tako prišel iz banke, je prišel v stik s ponaredkom notarskega zapisa, srečal pa se je tudi z imetnico računa, ki ga je želela Martina Zaletel izprazniti, danes njeno že pokojno krušno materjo.
 

Prestavljeno za en mesec


Glavno obravnavo je sodišče prestavilo za en mesec, kot rezervni termin so določili sredino maja. Zaletelovi sodijo zaradi ponarejanja notarske listine, hkrati pa na kranjski sodniji poteka obravnava zaradi finančnih goljufij, enako še na sodiščih v Ljubljani in Novem mestu.


Zaletelova, ki je po nekaterih podatkih dolžna posameznikom od nekaj tisoč pa vse do 150.000 evrov, je trenutno v Švici, kjer naj bi delala v enem izmed hotelov v turističnem središču Zermatt. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije