GOSTI ČRNI DIM

Zagorelo na deponiji z 200 tonami odpadkov, posredovalo 50 gasilcev

Na delu bodo vso noč.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal

DRAGONJA – Požar v zbirnem centru za embalažo v Dragonji so gasilci omejili. Zagorelo je sicer na deponiji, kjer je okoli 200 ton različnih odpadkov, je za STA pojasnil vodja intervencije Denis Slavec iz GB Koper. Po njegovih besedah je zadeva v 95 odstotkih rešena, zaradi tlenja pa bodo še vso noč zalivali prizorišče.

Na deponiji, kjer je zagorelo, je sicer okoli 200 ton različnih odpadkov, od stekla, papirja, sveč do plastike in pločevink. Kot je pojasnil Slavec, je ogenj preskočil z manjšega kupa na večjega, kjer se nahaja od 160 do 170 ton odpadkov. Gasilci so zato požar presekali s kopači, da se ni razširil.

Zaradi dima so pozvali vaščane bližnjih vasi Krkavče in Sveti Peter, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem. Tudi gasilci so med intervencijo nosili zaščitne maske, a zaradi dima nobeden od njih ni imel zdravstvenih težav.

Na ogledu požara tudi Maver

V intervenciji je sicer sodelovalo okoli 50 gasilcev s 16 gasilskimi vozili tako iz slovenske Istre kot Krasa in Ilirskobistriškega.

Na ogled prizorišča požara je med drugimi prišel državni sekretar na ministrstvu za okolje Marko Maver.

Že popoldne je direktor družbe Okolje Piran Gašpar Gašpar Mišič povedal, da je zagorelo na eni od zbirnih ploščadi ob nekdanji deponiji. Po njegovih besedah se je zaradi goreče plastike valil črn smrdeč dim. V neposredni bližini požara sicer ni hiš, prav tako dim ni oviral čezmejnega prometa na mejnem prehodu Dragonja, je pojasnil.

Vzroka požara še ne poznajo, Mišič pa meni, da je šlo verjetno za samovžig.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije