POVZROČIL NESREČO

Za volan s promilom in pol

Pijana voznika so ustavili grosupeljski in idrijski policisti, oba so pravočasno odstranili s cest. Alkohol je imel v organizmu tudi 33-letnik, ki je v okolici Solkana povzročil prometno nesrečo.
Fotografija: Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,38 miligrama alkohola.
Odpri galerijo
Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,38 miligrama alkohola.

LJUBLJANA – Grosupeljski policisti so v četrtek ustavili voznika avtomobila in mu v postopku odredili tudi preizkus z alkotestom. Ta je pokazal, da je imel moški v litru izdihanega zraka 0,77 miligrama alkohola oziroma dober promil in pol, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bodo na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.

S pijanim voznikom so imeli opraviti tudi idrijski policisti. Alkotest je 73-letniku nameril 0,60 miligrama alkohola v izdihanem zraku, s čimer pa se moški ni strinjal. Možje postave so ga zato napotili v zdravstveni dom na strokovni pregled. Vozniku bodo določili sankcijo, ko dobijo rezultate.


Oba voznika so policisti s cest še pravočasno odstranili, preden bi ogrozila svoje življenje ali življenje drugih udeležencev, tretji voznik, ki je za volan sedel pod vplivom alkohola, pa je na cesti med naseljema Solkan in Plave povzročil nesrečo. Med vožnjo je začel nepravilno prehitevati in trčil je v avto 47-letnice, ki je tisti trenutek pripeljala nasproti. V njenem avtomobilu sta bila še najstnik in otrok, slednji se je v nesreči lažje ranil, ranila sta se tudi oba voznika. Policisti, ki so prišli na prizorišče nesreče, so 33-letnemu povzročitelju odredili preizkus z alkotestom in izkazalo se je, da je imel v izdihanem zraku 0,38 miligrama alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije