NASILJE

Za nekaj drobiža sta Celjanu (65) lomila kosti

Hudo poškodovanega sta ga zaklenila v stanovanje.
Fotografija: FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
FOTO: Pixabay

CELJE – Nekaj dni po ropu in hudi telesni poškodbi, ki sta jo povzročila svoji žrtvi, je policija prijela osumljenca, 34-letno Celjanko in 40-letnega Celjana ter ju kazensko ovadila.

V četrtek je 65-letni Celjan policijo obvestil, da sta ga v dopoldanskih urah oropala njegova 34-letna znanka in takrat še neznani moški. Policija je z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 34-letna Celjanka v stanovanjskem bloku v Celju pozvonila pri 65-letnemu znancu. Ko ji je odprl vrata, je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan, ki je od 65-letnika zahteval denar. Ko mu je ta dejal, da denarja nima, ga je vrgel na posteljo in močno pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, izbil zob in povzročil še več drugih poškodb. Medtem je 34-letnica preiskala stanovanje. Iz denarnice je oškodovancu vzela manjšo vsoto gotovine, iz omare pa še dva srebrnika.

Našel rezervni ključ

Storilca sta žrtvi odvzela še mobilni telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. Oškodovanec je na srečo našel rezervni ključ in zapustil stanovanje ter pomoč poiskal v celjski bolnišnici ter zadevo prijavil policiji.

Osumljenca bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj ropa, hude telesne poškodbe in protipravnega odvzema prostosti privedli k preiskovalnemu sodniku. Policija 34-letnice do zdaj še ni obravnavala, 40-letnika pa so v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije