Z mladoletno kolesarko je hudo, ni uporabljala čelade

Zgodilo se je ob 19.54.
Fotografija: FOTO: Pixbay
Odpri galerijo
FOTO: Pixbay

V soboto ob 19.54 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na regionalni cesti med Vipavo in Podnanosom. »Vzrok prometne nesreče je bil nepravilen premik voznice kolesa, ki je s prijateljico kolesarila iz Vipave proti Podnanosu. Starejša mladoletna kolesarka je ob 19.50 pripeljala po dovozni poti iz smeri BS Mlake proti regionalni cesti II. reda št. 444. Ko je zapeljala na desnosmerno vozišče, je po njem pripeljal 28-letni voznik osebnega avtomobila. Zaviral je in se umikal skrajno desno, a je kljub temu s prednjim levim delom vozila trčil v kolesarko. Ta je huje poškodovana obležala na vozišču,« poroča PU Nova Gorica.

Kolesarka med vožnjo ni uporabljala zaščitne čelade. Po nezgodi so jo oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in odpeljali na zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Kasneje je bila prepeljana v ljubljanski klinični center.

Policistom in reševalcem so na kraju nesreče pomagali tudi gasilci GRC Ajdovščina. Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep, prav tako so o prometni nezgodi s pisnim poročilom obvestili novogoriško državno tožilstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije