PIJAN

Z avtom je hotel na plažo

Dvakrat je moški poskušal s cliom italijanskih registrskih oznak zapeljati na plažo. Štiriinštiridesetletnik je bil pijan, so ugotovili policisti.
Fotografija: Hrvatu so odredili preizkus z alkotesterjem.
Odpri galerijo
Hrvatu so odredili preizkus z alkotesterjem.

KOPER – Policisti Policijske uprave Koper imajo zadnje dni precej dela s krotenjem strasti po lokalih, niti vlomilci in tatovi poleti ne počivajo, poleg njih je na območju, kjer skrbijo za red in mir, še mnogo takšnih, ki se požvižgajo na cestnoprometne predpise ter ogrožajo svoje življenje in življenje drugih udeležencev v prometu. V torek so tako imeli opraviti s Hrvatom, ki je na vsak način hotel zapeljati na plažo.
Najprej je poskušal na Belvederju, nato v Strunjanu. FOTO: UROŠ HOČEVAR
Najprej je poskušal na Belvederju, nato v Strunjanu. FOTO: UROŠ HOČEVAR

»Ob 19.30 smo prejeli klic, da hoče neznani voznik osebnega avtomobila renault clio z italijanskimi registrskimi oznakami zapeljati na plažo na Belvederju,« je sporočil tiskovni predstavnik koprske policijske uprave Dimitrij Marušič. Policisti so se odpravili na to plažo, a clia, zaradi katerega so jih občani poklicali, ni bilo več tam. Toda komaj poldruga ura je minila, ko so znova prejeli klic z enako vsebino, tokrat iz Strunjana.


»Ob 21. uri smo ponovno prejeli klic, da oseba z istim vozilom poskuša zapeljati na plažo. Policisti so voznika malo pozneje izsledili in ugotovili, da je 44-letni državljan Hrvaške vozil pod vplivom alkohola,« je ugotovitve policistov povzel Marušič in dodal, da je Hrvatu, ki se je tako trudil, da bi z avtomobilom prišel na plažo, alkotester v litru izdihanega zraka nameril 0,85 miligrama alkohola.


Se pa moški z rezultatom ni strinjal, zato so mu možje v modrem odredili strokovni pregled. Voznik ga je odklonil. Vožnja pod vplivom alkohola pa ni bila njegov edini greh. Izkazalo se je namreč, da je 44-letnik za volan sedel v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil. Policisti so Hrvata pridržali in ga včeraj privedli v nadaljnji postopek k sodniku Okrajnega sodišča Koper. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije