NESREČA

Vrglo jo je čez ograjo, obležala z grozljivimi poškodbami

Motorno kolo in voznik sta padla, sopotnico pa je vrglo prek kovinske drsne ograje na strmo gozdnato pobočje, približno deset metrov pod cesto.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images

TRENTA – V četrtek ob 11.27 so policiste obvestili o prometni nesreči zaradi neprilagojene hitrosti na regionalni cesti med Vršičem in Trento, v kateri je bila sopotnica na motornem kolesu huje telesno poškodovana.

Policija je ugotovila, da se je 48-letni avstrijski motorist s 53-letno sopotnico peljal z Vršiča proti Trenti. Med vožnjo v levo pregledno serpentino hitrosti vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim lastnosti ceste in svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval motorno kolo. Pri nagibu v ovinku je z levo stopalko zadel ob vozišče, izgubil nadzor nad motornim
kolesom in z desnim delom vozila zadel v kovinsko drsno ograjo ob desnem robu vozišča. Pri tem sta motorno kolo in voznik padla, sopotnico pa je vrglo preko kovinske drsne ograje na strmo gozdnato pobočje, približno deset metrov pod cesto, kjer je obležala z zlomljeno desno golenico. Motorist v nesreči ni bil poškodovan.

Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci ZD Tolmin, ki so ji nudili prvo pomoč, nato pa je bila 53-letna Avstrijka odpeljana z reševalnim vozilom na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Beljak v Avstrijo.

Bovški policisti bodo za 48-letnega povzročitelja prometne nesreče na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in stopnje telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije