LE KAJ JE MISLIL?

Voznik začetnik ostal brez vozniškega: po Celju z beemvejem divjal 121 na uro

Dovoljeno hitrost vožnje je prekoračil za najmanj 71 kilometrov na uro.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Policija

CELJE – Policisti prometne policije Celje so v ponedeljek zvečer izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti na Mariborski cesti v naselju Celje. Na tem delu je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro (naselje).

Ob 20.30 je radar meril hitrost osebnega avtomobila znamke BMW, tip 318 D, ki ga je voznik vozil iz smeri Celja proti Vojniku. Po meritvi je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil s hitrostjo 121 kilometrov na uro, kar pomeni, da je dovoljeno hitrost vožnje prekoračil za najmanj 71 kilometrov na uro.

Med postopkom so ugotovili tudi, da gre za voznika začetnika, ki še ni dopolnil 21 let. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, saj gre za prekršek, za katerega je predpisano tolikšno število kazenskih točk (18), da se izreče sankcija prenehanja veljavnosti.

Vozniško dovoljenje bo z obdolžilnim predlogom odstopljeno okrajnemu sodišču v Celju, oddelku za prekrške. Poleg navedenih kazenskih točk je za opisani prekršek predpisana tudi globa v višini 1.200 evrov, poroča PU Celje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije