LOPOVA

Vlomilca v blokovske kleti končala za zapahi

Lastniki kletnih prostorov v Murski Soboti zdaj mirneje spijo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images

MURSKA SOBOTA – Pred nekaj dnevi je tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš javnosti sporočila, da policisti PP Murska Sobota v zadnjem času obravnavajo vedno več vlomov v stanovanjske bloke in kletne »bokse« v mestu Murska Sobota.

Neznani storilec (ali storilci) z orodjem vlomi vhodna vrata in nato še odtrga ključavnico (obešanko). Iz notranjosti kletnih boksov si pretežno protipravno prilašča oblačila, obutev in hrano. Policisti opozarjajo občane, naj vhodna vrata v stanovanjske bloke zaklepajo in so pozorni na pojav neznancev, ki bi lahko izvrševali omenjena kazniva dejanja. Ob pojavu neznancev oziroma koristnih podatkih obvestite PP Murska Sobota na 02/52 24 400 ali na 113 oziroma na anonimno številko 080 1200, je še dodala Rauševa.

In očitno so tudi občani pomagali, da sta storilca, stara 47 let, doma iz okolice Maribora, ki stanujeta v Murski Soboti, končala za zapahi. Policisti so namreč prijeli dva storilca, ki sta bila privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Milanu Regvatu, ki je zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti obema odredil pripor do sodne obravnave.

Tako zdaj lahko lastniki kleti v prekmurski prestolnici mirneje spijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije