VLOM

Vlomil in kar zaspal

Leon Lobe je v le nekaj dneh zagrešil vrsto kaznivih dejanj.
Fotografija: Leona Lobeta (na sodišče so ga pripeljali pravosodni policisti) in Jeana Marka Perka bo pregledal izvedenec psihiater. FOTO: Nada Černič Cvetanovski
Odpri galerijo
Leona Lobeta (na sodišče so ga pripeljali pravosodni policisti) in Jeana Marka Perka bo pregledal izvedenec psihiater. FOTO: Nada Černič Cvetanovski

KRŠKO – Kar sedem različnih kaznivih dejanj je v le nekaj februarskih dneh pred dvema letoma zagrešil Leon Lobe, ki so ga na krško okrožno sodišče pripeljali iz mariborske enote za forenzično psihiatrijo. »Samo še pet mesecev imam do konca,« se je pohvalil ob prihodu na sodišče. A se bo njegovo bivanje za rešetkami zaradi novih očitkov tožilstva morda še precej podaljšalo.
 

Ključa za gosta je vzel tat


Petnajstega februarja 2017 naj bi v sostorilstvu z Jeanom Markom Perkom na Čatežu ob Savi vlomil v stavbo nekdanje vrtnarije Agraria, vlomilca sta jo preiskala ter vzela prenosni računalnik z miško in polnilnikom, tri škatlice cigaret marlboro, Petrolovo kartico in 230 bonov za malico, skupaj sta družbo Terme Čatež oškodovala za 1220 evrov. Po tem podvigu, ki ga sicer ne priznavata, je Lobe aktivnosti nadaljeval, sam in to že takoj naslednji dan.
Policistom je Lobe prijavil, da so mu ukradli avto, čeprav ga je sam. FOTO: Leon Vidic
Policistom je Lobe prijavil, da so mu ukradli avto, čeprav ga je sam. FOTO: Leon Vidic

V noči na 17. februar naj bi tako na Čatežu ob Savi ukradel moško kolo, vredno 250 evrov, in v isti noči na zunanji okenski polici gostišča Budič našel in vzel ključ vhodnih vrat gostišča ter ključ sobe, ki so ju nastavili gostu gostišča. Vstopil je v sobo in tam očitno utrujen kar prenočil, s tem pa storil kaznivo dejanje zatajitve in kršitve nedotakljivosti stanovanja. Zjutraj je gostišče zapustil, ključe vzel s seboj in si jih tako protipravno prilastil. Naslednjo noč pa je, očitno mu kolo ni bilo dovolj, v Brežicah ukradel 20 let star avto renault megan in se z njim odpeljal domov na Spodnjo Slivnico.


Neverjetno, ampak prav zaradi tega avtomobila je Lobe slab teden za tem, 24. februarja, sam na policijski postaji Grosuplje prijavil, da mu ga je nekdo ukradel. Dejal je, da mu je avto renault megane deset dni pred tem v popravilo pripeljal znanec. Za znanca ni točno vedel, kdo je, a da ga vsi ga kličejo Diesel Power. Podal je predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine, ki se preganja po uradni dolžnosti. Lažno je torej navedel, da mu je nekdo z njegovega dvorišča na Spodnji Slivnici ukradel avto, čeprav je vedel, da to ni res, saj ga je sam ukradel v Brežicah. S tem je povzročil, da so policisti v zvezi s tem začeli zbirati obvestila, zato je obtožen še krive ovadbe.

A tu še ni konec očitkov tožilstva, saj mu očitajo še ponarejanje denarja. Prvo serijo petih bankovcev po 50 evrov z isto serijsko številko je poskušal spraviti v obtok v Brežicah že 16. februarja 2017. Slabih štirinajst dni za tem pa je imel na bencinskem servisu na Zalokah pri sebi še tri bankovce po 50 evrov z isto serijsko številko. Vsi so bili ponarejeni, zasegli so mu jih policisti.


Jean Mark Perko trdi, da se dogodka, ko naj bi skupaj z Lobetom vlomil v vrtnarijo, ne spominja. Edino, česar se obtoženec spominja, je, da je sedel na klopci in bruhal, saj je spil osem piv in žgane pijače. Njegov zagovornik je predlagal, naj sodišče postavi izvedenca psihiatrične stroke, ki bi lahko povedal, ali je bil Perko zaradi domnevne opitosti sploh sposoben plezati skozi okno. Tudi glede Lobeta naj bi izvedenec povedal, v kakšnem psihičnem stanju je bil v času storitve kaznivih dejanj.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije