MOTIV NI ZNAN

VIDEO: Z nožem nad turiste v kraju, kamor hodijo tudi Slovenci

Zgodilo se je v Jordaniji.
Fotografija: Jeraš je 50 kilometrov oddaljen od Amana. Lani ga je obiskal tudi britanski princ William. FOTO: Muhammad Hamed, Reuters
Odpri galerijo
Jeraš je 50 kilometrov oddaljen od Amana. Lani ga je obiskal tudi britanski princ William. FOTO: Muhammad Hamed, Reuters

JERAŠ – Moški je v jordanskem Jerašu z nožem napadel skupino turistov in ranil osem ljudi. Te so na zdravljenje prepeljali v bližnjo bolnišnico, napadalca pa so aretirali.
  
»Okoli poldneva je moški napadel turiste, turističnega vodiča in varnostnika, ki ga je skušal ustaviti v Jerašu,« so sporočili iz direktorata za javno varnost. Po navedbah predstavnika direktorata Amerja Sartauija so med ranjenimi turisti trije Mehičani in Švicarka.
Ranjenih je več turistov. FOTO: Muhammad Hamed, Reuters
Ranjenih je več turistov. FOTO: Muhammad Hamed, Reuters

Moški je ranil še dva policista, turističnega vodiča in voznika avtobusa. Eden od policistov in mehiški turist sta v kritičnem stanju. Motiv za napad še ni znan, napadalca pa zaslišujejo pristojne oblasti.

To ni prvi napad na turiste v Jordaniji. V Karaku je Islamska država decembra 2016 izvedla napad, v katerem je umrlo 10 ljudi, 30 pa jih je bilo ranjenih.



Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije