NADZOR PROMETA

VIDEO: Norel z 221 km/h, plačal bo več kot 3000 evrov kazni

Še bežal je pred policisti.
Fotografija: Ni upošteval opozoril policistov, registrske tablice pa je namenoma pustil doma. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Ni upošteval opozoril policistov, registrske tablice pa je namenoma pustil doma. FOTO: PU Koper

SEŽANA – Koprska prometna policista sta v sredo na primorski avtocesti pri počivališču Studenec opazila motorno kolo brez registrske tablice. Zapeljala sta za motoristom in ga začela ustavljati, vendar se ta na znake ni odzival, temveč je hitrost vožnje pospešil preko 220 kilometrov na uro. Nato je zapeljal na izvoz Senožeče na regionalno cesto proti Sežani, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Sledila s hitrostjo več kot 210 km/h

Policista sta na relaciji Senadole–Štorje s hitrostjo več kot 210 kilometrov na uro sledila motoristu in ga ponovno zaustavljala, vendar je ta vožnjo nadaljeval do vasi Dane pri Sežani. Tam je zapeljal na zasebno parkirišče, kjer sta patrulji postaje prometne policije Koper in policijske postaje Sežana postavili blokadno mesto. Motorist je hotel pobegniti, vendar mu na ograjenem parkirišču to ni uspelo. Policisti so prek policijskih evidenc potrdili identiteto voznika. Gre za 31-letnega Ljubljančana, ki je pri sebi imel le prometno dovoljenje za motorno kolo, registrske tablice pa je namenoma pustil doma.

Ogrožal vse udeležence v prometu

Ljubljančan je prekoračil omejitev hitrosti na cesti zunaj naselja za 87 kilometrov na uro. Zaradi tega so mu izrekli ukrep prepovedi vožnje, dokler sodnik za prekrške ne odloči o odvzemu vozniškega dovoljenja. Za tolikšno prekoračitev je namreč predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. Policisti so mu odvzeli prometno dovoljenje, vozilo pa izločili iz prometa. Njegova vožnja je pomenila veliko nevarnost za vse udeležence v cestnem prometu in grobo kršitev zakonskih določil, zaradi storjenih prekrškov pa bi lahko nastale zelo hude posledice, so opozorili na policiji.

Hitrost motorista se nazorno vidi tudi na priloženem posnetku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije