POLICIJSKA ŽETEV

Velike vreče konoplje odvažali tudi s helikopterjem (FOTO)

Policisti opravili obsežno žetev na polju v Benici pri reki Muri.
Fotografija: V Pomurju se ne spominjajo tako obsežne žetve konoplje. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
V Pomurju se ne spominjajo tako obsežne žetve konoplje. FOTO: Oste Bakal

Medtem ko pridni kmetovalci na pomurskih ravnicah, počasi končujejo žetev krušnih žit, sedaj počasi polja zasedajo možje v modrem, ki imajo opravka s pridelki, ki niso dovoljeni na našem območju. Zanimivo in nevsakdanje je bilo torkovo popoldansko dogajanje ob naselju Benica v bližini  Mure, dober streljaj iz Lendave.

V Pomurju se ne spominjajo tako obsežne žetve konoplje. FOTO: Oste Bakal
V Pomurju se ne spominjajo tako obsežne žetve konoplje. FOTO: Oste Bakal
Policisti so namreč prejšnji dan poželi domnevno nedovoljeno indijsko konopljo, v torek pa so bero spravljali v velike vreče in jih odvažali kar s policijskim helikopterjem. Neuradno naj bi bilo kar 20 velikih vreč pridelka, ki bo najverjetneje uničen. Kdo je lastnik, ni znano, čeprav naj bi policisti že imeli v mislih ljudi, ki bodo odgovarjali za nečedno početje. Poleg izgube pridelka in zaslužka tudi sankcije za pridelovalce prepovedanih drog ne bodo od muh. Neuradno naj bi sicer šlo za storilce iz Štajerske, ki bi v primeru uspešne prodaja pridelka iztržili vsaj 1,3 milijona evrov. Trije moški naj bi bili že za zapahi ...

Pri PU Murska Sobota zaradi interesa preiskave dogodka ne komentirajo, so pa potrdili, da gre za dalj časa trajajoče spremljanje in operacijo, ki pa tudi z žetvijo ni končana. »Policisti PP Lendava skupaj s kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota obravnavajo kaznivo dejanje neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.« so sporočili.

V vsakem primeru bo več znano jutri, ko bodo pri PU Murska Sobota predstavili ugotovitve kriminalistične preiskave.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije