REŠEVALNA AKCIJA

Večerna drama v gorah: neurje zajelo družino s tremi otroki

Objavljeno 17. julij 2018 07.15 | Posodobljeno 17. julij 2018 08.07 | Piše: N. K.

Slovenski gasilci in gorski reševalci so imeli minuli večer spet ogromno dela.

Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
SOLČAVA – Neurja z nevihtami so zvečer in ponoči znova povzročala težave po državi, predvsem na štajerskem koncu in v gorah. Ob 19.25 je na poti iz Strelovca v Logarsko dolino v občini Solčava tuje planince (dva odrasla in tri otroke) zajelo neurje. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje in skupaj so ob 21.51 nepoškodovani prišli nazaj v Logarsko dolino, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Ob 20.33 so v naselju Kladje nad Blanco v Sevnici posredovali gasilci PGD Blanca ter razžagali in odstranili tri podrta drevesa iz gospodarskega objekta. Le 15 minut kasneje je v Brodarjevi ulici v Celju meteorna voda poplavila klet stanovanjskega bloka. Posredovali so gasilci PGD Celje-Gaberje. 

Številne poplave meteornih voda

Ob 21.35 je pri železniški postaji Rimske Toplice v občini Laško meteorna voda poplavila cesto in ogrožala bližnji objekt. Gasilci PGD Rimske Toplice so izčrpali vodo, odstranili vejo in očistili cesto.

Trikrat so zaradi zalitja meteornih voda mariborski gasilci, gasilci PGD Radvanje in gasilci PGD Pekre posredovali na območju Maribora in izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov. 

Ob 22.14 je v Stopičah v Novem mestu meteorna voda ogrožala dvostanovanjsko hišo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so s protipoplavnimi vrečami zavarovali objekt in preusmerili tok vode. Cesta ob objektu je bila zaprta.

V dimnik udarila strela

Ob 18.26 je v Rumanji vasi v občini Straža strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in poškodovala kritino na stanovanjski hiši in drvarnici. Gasilci PGD Vavta vas so zamenjali kritino na obeh objektih ter pregledali ostrešje stanovanjske hiše s termokamero. Do požara na srečo ni prišlo, poroča uprava za zaščito in reševanje.
Deli s prijatelji