NA KIP

Vandali nad generala Maistra

V Aleji velikih je nekdo z nalepkami navijaške skupine polepil doprsni kip Rudolfa Maistra. Black Gringos, navijaška skupina NK Mura, trdi, da s tem nima nič, in dejanje obsoja.
Fotografija: Nekomu general Maister, kot kaže, ni najbolj pri srcu.
Odpri galerijo
Nekomu general Maister, kot kaže, ni najbolj pri srcu.

GORNJA RADGONA – V noči na ponedeljek je nekdo z nalepkami »ozaljšal« doprsni kip generala Rudolfa Maistra, ki v Aleji velikih v Gornji Radgoni stoji šele nekaj mesecev. »Videti je, da nekdo ni imel pametnejšega dela,« je okrašenega Maistra komentiral Dušan Zagorc, nekdanji dolgoletni ravnatelj gornjeradgonske osnovne šole, ki je tudi idejni oče Aleje velikih na Trgu generala Maistra v Gornji Radgoni ter član vodstva OZ Veteranov vojne za Slovenijo.
Black Gringos pravijo, da z omenjenim vandalizmom nimajo nič. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Black Gringos pravijo, da z omenjenim vandalizmom nimajo nič. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal

»V ponedeljek me je nekdanji komandir Postaje milice Gornja Radgona Stanko Sakovič obvestil, da je polepljen doprsni kip generala Maistra. Žalosten sem in jezen. Čutil sem se prizadetega, ker sem idejni oče aleje. Nalepke sem odstranil in počistil okolico,« je dodal Zagorc.

Čeprav so nalepke, s katerimi je zlikovec polepil kip, videti kot tiste, ki jih uporabljajo navijači Nogometnega kluba Mura iz Murske Sobote, uradno še vedno ni znano, kdo so storilci. Zagorc pravi, da ker mu je kip uspelo očistiti, zadeve ni prijavil organom pregona, čeprav je bližnji sosed to predlagal. Ker pa je s fotografij dobro vidno, da gre za nalepke navijaške skupine Mure, se je na družabnem omrežju odzvalo tudi vodstvo Black Gringos, kot se navijači imenujejo, in zavrnilo namige, da bi za tem dejanjem stali oni.


»Opazili smo, da je bil polepljen doprsni kip generala Maistra v Gornji Radgoni. Da je Prekmurje slovensko, se imamo zahvaliti tudi generalu Maistru, zato člani navijaške skupine Black Gringos ostro obsojamo takšna dejanja. Naši podskupini Youngsters sporočamo, naj se tudi oni izogibajo tovrstnih dejanj, občanom pa polagamo na srce, naj naših nalepk in nalepk mlajših članov ne lepijo po kulturnih in zgodovinskih rečeh,« so sporočili iz vodstva Black Gringos. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije