HUDO POŠKODOVANA

Policija razkrila: sodnica napadena s predmetom pred domačo hišo

Objavljeno 16. junij 2019 15.05 | Posodobljeno 01. oktober 2019 16.48 | Piše: Ma. M.

V Mariboru se je v noči na nedeljo zgodil brutalen napad. 

Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
MARIBOR – Vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Andrej Kolbl, ki to nalogo opravlja po pooblastilu generalne direktorice policije, je opisal dogodke današnje noči v Pekrah, ko so pred domačo hišo brutalno napadli okrožno sodnico Danielo Ružič

En storilec ali več?


»Neznani storilec oziroma več storilcev jo je pričakalo pred njeno hišo in jo hudo telesno poškodovali,« je povedal Kolbl in dodal, da je bila poškodovana s predmetom. Zaradi interesa preiskave pa ni razkril, s kakšnim. 


Motiv še ni znan


Poteka obsežna kriminalistična preiskava, policija pa še ne ve, ali je napad povezan z njenim delom ali zasebnim življenjem.

Odmevni primeri sodnice
Ružičeva je bila sodnica v nekaterih bolj znanih primerih, kot so tožba občine Duplek, ki je od avstrijske družbe Verbund zaradi škode v poplavah Drave leta 2012 zahtevala odškodnino, primer Samsara ter tožba DUTB proti nekdanjim vodilnim v Probanki.

Hude poškodbe


Potrdil je neuradne informacije, da so sodnico odpeljali na urgenco s hudimi poškodbami. Po poročanju Večera naj bi utrpela več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti. 

Vodja mariborskih kriminalistov je sporočil tudi, da je sodnica trenutno v stabilnem stanju in ni v smrtni nevarnosti.
 

Policija poziva vse, ki bi imeli informacije ali kar koli vedeli o tem napadu, da pokličejo 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Deli s prijatelji