HUDE POŠKODBE

V slabi uri kar tri nesreče pri delu, dvakrat moral posredovati helikopter

Reševalne službe so imele polne roke dela.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

V le 50 minutah so se po poročanju uprave za zaščito in reševanje dopoldne zgodile tri delovne nesreče.Ob 8.54 se je na območju planine Lom v občini Tolmin zgodila delovna nesreča v gozdu. Prvo pomoč so poškodovani osebi nudili prisotni in reševalci postaje GRS Tolmin. S helikopterjem Slovenske vojske je bila poškodovana oseba v spremstvu Dežurne enote GRS Brnik prepeljana v Splošno bolnišnico Dr. Franca Derganca Nova Gorica.

Ob 9.22 se je v gozdu pri naselju Zapudje v občini Črnomelj zgodila še ena delovna nesreča. Pri podiranju dreves je drevo poškodovalo nogo občana. Gasilci PGD Zapudje in reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega na kraju oskrbeli in ga prenesli iz gozda do vasi Zapudje. Ekipa Enote helikopterske nujne medicinske pomoči je s helikopterjem Slovenske vojske prevzela poškodovanega in ga odpeljala v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Zapudje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 9.45 pa si je v Tominjah občina Ilirska Bistrica delavec pri spravilu lesa poškodoval nogo. Pred prihodom so ga že domačini rešili in predali gasilcem PGD Ilirska Bistrica ter NMP Ilirska Bistrica, ki so ga prepeljali v SB Izola.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije