V seata stlačil šest Egipčanov in Iračana

Zapor in izgon za Moldavijca, ki je v madžarskem avtomobilu nezakonito prevažal sedem tujcev, od katerih sta dva bila v prtljažniku.
Fotografija: Sodišče v Murski Soboti. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Sodišče v Murski Soboti. FOTO: O. B.

Predsednik okrožnega sodišča v Murski Soboti, sodnik Branko Palatin, je po hitrem postopku zaključil postopek proti moldavijskemu državljanu, 32-letnemu Mochedanu Feodosiju zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Zgodilo se je v ponedeljek, zadnji v letošnjem aprilu, malo po 19. uri, ko so policisti PP Ljutomer na območju Šafarskega v občini Razkrižje med opravljanjem nalog varovanja državne meje ustavili osebni avtomobil seat leon, madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 32-letni državljan Moldavije v vozilu prevažal sedem oseb, in sicer šest državljanov Egipta in enega državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Dva tujca je vozil celo v prtljažnem delu vozila, s čimer je bilo ogroženo njuno zdravje.

Sodnik Branko Palatin. FOTO: O. B.
Sodnik Branko Palatin. FOTO: O. B.
Osumljenemu državljanu Moldavije so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, kjer je stekel hitri, t. i. fast track postopek. Po dogovoru med okrožnim državnim tožilcem Borutom Horvatom in zagovornico obtoženega, odvetnico Simono Horvat, je sodnik Branko Palatin potrdil kazensko sankcijo, in sicer 11 mesecev zapora ter denarno kazen tridesetih dnevih zaslužkov. Ob tem je do pravnomočnosti sodbe Moldavijcu podaljšal pripor, odredil pa je tudi stransko sankcijo – dveletni izgon iz države. Oprostili so ga plačila stroškov postopka, njegova zagovornica Simona Horvat pa se še ni odločila, ali se bo na izrečeno sankcijo pritožila na višje sodišče v Mariboru.

Vsi tujci, ki jih je Moldavijec nelegalno prevažal, so zaprosili za azil, zato so jih odpeljali v azilni dom.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije