UDAR

V premogovniku Velenje poškodovanih šest rudarjev

Objavljeno 20. marec 2018 09.45 | Posodobljeno 20. marec 2018 08.50 | Piše: STA, T. V.
Zgodilo se je 500 metrov pod površjem.
FOTO: Brane Piano
VELENJE – V Premogovniku Velenje je v ponedeljek zvečer, nekaj manj kot 500 metrov pod površjem, pri izdelavi odvozne proge prišlo do stebrnega udara, v katerem je bilo poškodovanih šest rudarjev. Vsi so bili prepeljani v zdravniško oskrbo. Nihče od njih ni v smrti nevarnosti, so sporočili iz Premogovnika Velenje.

Takoj je bil obveščen republiški rudarski inšpektor, ki je že obiskal kraj dogodka. Podrobna preiskava vzrokov nesreče še poteka.

Vse manj nezgod

Kot so še navedli v premogovniku, sta varstvo in zdravje pri delu njihova ključna strateška cilja, zato preprečevanju nezgod posvečajo veliko pozornosti. Dolgoročni trendi pa kažejo, da se število delovnih nezgod v premogovniku vztrajno zmanjšuje. Če so še pred 20 leti imeli več kot tisoč nezgod na leto, se je ta številka v zadnjih letih spustila krepko pod sto. V letu 2017 se je tako zgodilo 86 nezgod lažjega značaja, so zapisali.

Vsako nezgodo obžalujejo in zagotavljajo, da se s številnimi ukrepi trudijo, da bi jih še zmanjšali. »Razumeti pa je treba, da se delo rudarjev še vedno odvija v posebnih delovnih pogojih in da se nekaterih dogodkov kljub najsodobnejši tehnologiji in opremi žal ne da predvideti vnaprej,« so še dodali.
Deli s prijatelji