GROZLJIVO

Policija išče odsekano glavo (FOTO)

Objavljeno 11. december 2019 11.25 | Posodobljeno 11. december 2019 14.19 | Piše: T. K.

Policisti pojasnjujejo, da niso prejeli prijave in da jim ne uspe najti lokacije odvržene konjske glave. Prosijo vse, ki imajo kakšno informacijo o tem, da jih obvestijo.

Del konjevega trupla, najden v okolici Rač. FOTO: Facebook, Društvo za zaščito konj
Društvo za zaščito konj je na svojem facebook profilu objavilo fotografije razpadajoče konjske glave, ki leži na cesti v okolici Rač, ob njej pa so še drugi razpadajoči deli konjskega trupla. Domnevamo, da je glavo hotel nekdo skriti in jo je odvrgel v grmovje, od tam pa so jo na cesto privlekle divje živali, ki so jih privabili deli konjskega trupla.

V Društvu za zaščito konj ne vedo, kaj se je zgodilo in kaj bo sledilo. Imajo samo fotografije, ki jim jih je poslal mimoidoči, ki je opazil grozljiv prizor na cesti.

Po pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, ki je sporočila, da na policijski postaji Rače do zdaj niso
bili obveščeni o odvrženi konjski glavi ali podobnem dejanju. Policisti že cel dopoldan poizvedujejo o kraju najdbe te glave, vendar neuspešno. Povezali so se tudi z Upravo RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, vendar tudi tam nimajo take prijave.

Zaradi tega pozivajo vse, ki imajo lokacijo najdbe te glave ali morebitnega oškodovanca, da o tem obvestite policijo, da bodo lahko zadevo preiskali.
Deli s prijatelji