PROMETNI NESREČI

V nesreči ranjenih pet mladih

V Postojni voznik avtomobila silovito trčil v zadnji del ustavljenega priklopnika.
Fotografija: Najhuje sta jo odnesla voznik in sopotnik. FOTO: Pgd Postojna
Odpri galerijo
Najhuje sta jo odnesla voznik in sopotnik. FOTO: Pgd Postojna

POSTOJNA – Po četrtkovi grozljivi nesreči na primorski avtocesti, v kateri je življenje izgubil 65-letnik iz Kranja, se je huda nesreča v petek okrog pol pete zjutraj pripetila še nedaleč stran, pri uvozu na avtocesto v Postojni. »Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil od Pivke proti Postojni, hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti in svojim sposobnostim, zato je trčil v zadnji del polpriklopnika, ki je vozil pred njim, a se je ustavil pri rdeči luči, ki je gorela na semaforju,« je nesrečo opisala tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.


V avtomobilu je 25-letnik prevažal še štiri potnike, stare 23, 21 in 17 let, vsi so se poškodovali. Voznik, njegov 23-letni sopotnik in 17-letno dekle, ki je sedelo na zadnjih sedežih, so po trku ostali ukleščeni v zmečkani pločevini, od koder so jih morali rešiti gasilci, v nesreči pa so se huje poškodovali. Reševalci so jih odpeljali v ljubljanski klinični center. Lažje sta se ranila še 21-letna potnica in dve leti starejši potnik v avtomobilu, ki se prav tako zdravita v UKC Ljubljana. Za voznika so policisti odredili strokovni pregled na prisotnost alkohola in prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi, ko dobijo rezultate, bodo zoper njega ustrezno ukrepali, dodaja Leskovčeva.

Ranil se je tudi udeleženec prometne nesreče v Murski Soboti. FOTO: Oste Bakal
Ranil se je tudi udeleženec prometne nesreče v Murski Soboti. FOTO: Oste Bakal

Na drugi strani dežele, v Murski Soboti, so morali reševalci, policisti in gasilci pri prometni nesreči posredovati v četrtek zvečer. Na Kopališki ulici, kjer se zadnje čase dogaja veliko nesreč, je voznik avtomobila v rahlem ovinku izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal s ceste, nakar ga je zavrtelo in odneslo nazaj na cesto. En udeleženec se je ranil, reševalci so ga odpeljali v bolnišnico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije