SPRAVILI SO SE NAD 45-LETNIKA

V Mariboru odjeknil strel, policija razkriva ozadje

Moška in ženska so v stanovanju oškodovanca uporabljali različna sredstva, da bi jim izročil denar in drogo.
Fotografija: Policija je osumljence še isti dan prijela (simbolična fotografija). FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Policija je osumljence še isti dan prijela (simbolična fotografija). FOTO: Tadej Regent, Delo

Prejšnji četrtek v popoldanskih urah je pred eno od poslovnih stavb v Mariboru odjeknil strel. Policija je bila obveščena, da je neznani moški s pištolo ustrelil v zrak in se s kraja odpeljal.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti in kriminalisti ugotovili, da so dva moška, stara 43 in 38 let, ter 42-letna ženska, prišli v stanovanjski blok v Mariboru, do 45-letnega moškega, ki so ga z grožnjami, fizično silo, z uporabo nevarnih predmetov in orožjem poskušali prisiliti, da bi jim izročil denar in prepovedano drogo. Oškodovanec je uspel pobegniti iz stanovanja in pričel klicati na pomoč, zaradi česar so osumljenci prizorišče zapustili, eden izmed njih pa je zaradi zastraševanja
oškodovanca pred stanovanjskim blokom s pištolo izstrelil naboj v zrak. Skupaj so se vsi s kraja odpeljali z osebnim avtomobilom.

Policisti in kriminalisti so takoj pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev opisanih osumljencev. Vse tri so v večernih urah v bližini Maribora izsledili in jim odvzeli prostost. Ob prijetju so osumljencem zasegli orožje in strelivo ter ostale nevarne predmete, ki so jih uporabili pri kaznivem dejanju.

Moška osumljenca sta v preteklosti že bila obravnavana za kazniva dejanja z elementi nasilja, so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Zaseženo orožje in strelivo. FOTO: Policija
Zaseženo orožje in strelivo. FOTO: Policija


Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so moška osumljenca zaradi suma poskusa storitve kaznivega dejanja ropa v soboto, 12. septembra, privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je eden izmed osumljenih izvršil tudi kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, zaradi česar so zoper njega podali kazensko ovadbo tudi za to kaznivo dejanje. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper oba odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva pa je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije