VLOMI

V lokalu denarja ni našel

V sredo zgodaj zjutraj je zlikovec vlomil v gostinski lokal Drvarnica v Lendavi. Na tem območju imajo policisti zadnje dni veliko dela s preiskovanjem vlomov.
Fotografija: Storilec je razbil steklo na vratih. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Odpri galerijo
Storilec je razbil steklo na vratih. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal

LENDAVA – Najbolj vzhodno slovensko mesto in njegova okolica imata najverjetneje opravka s serijskim vlomilcem ali več njimi. Policisti namreč vedno pogosteje med intervencije štejejo bolj ali manj drzne vlome in tatvine. Po dveh vlomih v zdravstveni ustanovi ter enem v moški frizerski salon Tanja v Mlinski ulici in darilnico Ahaj v Glavni ulici v Lendavi sta pred dnevi sledila še vloma v dve stanovanjski hiši, eno v Lendavi in eno v Dolgi vasi.

Škodo je povzročil z vlamljanjem.
Škodo je povzročil z vlamljanjem.

Nazadnje so policisti na tem koncu države to kaznivo dejanje obravnavali v sredo zgodaj zjutraj, ko so jih poklicali iz bara Drvarnica. Vanj je nekdo vlomil, in čeprav ni ničesar odnesel, je večjo materialno škodo povzročil že z dejanjem, saj je poškodoval dvoja vrata in okno. Njegov namen je bil najverjetneje odtujiti morebitno gotovino, ki pa je v lokalu ni bilo.

Kot je povedala Stefana Davidovska, najemnica gostinskega obrata, je storilec skozi prva vhodna vrata vstopil s silo, zatem pa je na enak način hotel vstopiti še čez notranja vhodna vrata. »Storilec je steklo na vratih najbrž razbil z namenom, da jih odklene z notranje strani, a na vratih nimamo nameščenega prostoročnega zaklepa in za zaklepanje ali odklepanje z obeh strani je potreben ključ.


Zato se je v notranjost podal skozi okno, ki ga je odprl s silo in ob tem na tla pometal nekaj predmetov. Preiskal je nekaj predalov, a ga je kmalu prepodil alarm. Kljub temu da je varnostna služba v bližini, in kljub temu da so se varnostniki nemudoma odzvali, je storilec v hipu pobegnil,« je še povedala najemnica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije