V Kopru prijeli Italijana, ki je uprizarjal prometne nesreče. Žrtve naj se javijo policiji

Lažno prikazovanje povzročitve prometne nesreče.
Fotografija: Na družbenih omrežjih kroži fotografija opisanega vozila audi A3. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Na družbenih omrežjih kroži fotografija opisanega vozila audi A3. FOTO: Facebook

PU Koper je pred dnevi prejel klic občana, na podlagi katerega so policisti v Kopru pri Bonifiki ustavili vozilo audi A3, temno modre barve, nemških registrskih oznak. Identificirali so voznika in ugotovili, da gre za 44-letnega državljana Italije iz Neaplja, katerega opis in vozilo ustrezata moškemu, ki je v zadnjem mesecu izvršil več kaznivih dejanj na območju PU Koper.

V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da zanj obstaja utemeljen sum, da je izvršil najmanj pet kaznivih dejanj goljufije (po 211/5-1 členu kazenskega zakonika), in sicer tako, da je oškodovancem lažno prikazoval, da so s premikom svojega vozila povzročili poškodbo na vzvratnem ogledalu njegovega osebnega avtomobila audi A3. V nobenem od obravnavanih primerov storilec ni želel obveščanja policije in je vztrajal, da žrtev tako nastalo škodo poravna takoj na kraju, s plačilom gotovine v višini med 100 in 150 evri. Na pristojno tožilstvo bodo podali kazensko ovadbo za več kaznivih dejanj goljufije, za kar je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta. Policija informacije še zbira, saj obstaja velika verjetnost, da je bilo oškodovancev še več.

Prav tako so zasledili, da na družbenih omrežjih kroži fotografija opisanega vozila audi A3, nemških registrskih oznak, z opozorilom, da voznik vozila izvaja goljufije s pretvezo poškodovanega ogledala, zato vsem, ki ste bili žrtev podobne goljufije, svetujejo, da to čim prej prijavite na 113 ali najbližji policijski enoti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije