POMANJKANJE PRAVOSODNIH POLICISTOV

V enem dnevu na Dobu napadena dva paznika, eden z vilico

Eden je še vedno na bolniškem dopustu.
Fotografija: Dva pravosodna policista sta bila napadena v enem dnevu. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Dva pravosodna policista sta bila napadena v enem dnevu. FOTO: Uroš Hočevar

MIRNA NA DOLENJSKEM – Vodja Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob Lidija Pezdir Ristič je pojasnila okoliščine napadov na dva paznika na Dobu, o katerih je prvi poročal portal Dolenjska News. V prvem primeru naj bi do napada prišlo v postopku odvzema računalnika obsojencu, v drugem primeru pa je obsojenec ob sproženem pozivu v sobi pravosodnega policista napadel z odrivanjem vrat in ga poskusil napasti z uporabo vilic. V obeh primerih so morali policisti uporabiti prisilna sredstva.


V zaporih na Dobu se ubadajo s hudo kadrovsko stisko. FOTO: Uroš Hočevar
V zaporih na Dobu se ubadajo s hudo kadrovsko stisko. FOTO: Uroš Hočevar
»Zelo obžalujemo takšne dogodke, policistu pa želimo čimprejšnje okrevanje,« je uvodoma dejala Pezdir Rističeva. Ob tem pa je poudarila, da so tovrstni dogodki žal del njihovega vsakdanjika. »Delamo z različnimi obsojenci, različnimi ljudmi, ki imajo takšne ali drugačne težave.«

Napadalec umoril svojega očima?

Po neuradnih informacijah 24ur eden izmed obsojencev prestaja 12-letno zaporno kazen zaradi umora svojega očima, med napadom pa naj bi bil pod vplivom drog.

Na Dobu se po besedah vodje ubadajo s pomanjkanjem pravosodnih policistov, pa tudi s splošno kadrovsko stisko. V zavodu je zaposlenih 154 pravosodnih policistov, obsojencev pa je 596 kljub kapaciteti za 540 zapornikov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije