KAZNIVO DEJANJE

V Črnomlju so se snemali z orožjem, nakar jih je obiskala policija

Posamezniki prosto razkazujejo orožje in uživajo prepovedane substance.
Fotografija: Ob hišni preiskavi v okolici Črnomlja so zasegli več kosov orožja in streliva. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Ob hišni preiskavi v okolici Črnomlja so zasegli več kosov orožja in streliva. FOTO: PU Novo mesto

ČRNOMELJ – Policisti policijske postaje Črnomelj so v torek dopoldne na podlagi odredbe okrajnega sodišča v Črnomlju opravili hišno preiskavo pri 46-letniku iz okolice Črnomlja in pri tem zasegli šest kosov orožja (dve pištoli znamke CZ M57 kalibra 7,62 mm, pištolo znamke CZ M70, kalibra 7,65 mm, pištolo znamke ISSC M22, kalibra LR 22 mm, polavtomatsko puško znamke Češka Zbrojevka 858 Tactical 4P, kalibra 7,62 mm in pištolo znamke Zastava Arms CZ 999 Scorpion, kalibra 9 mm Parabellum) ter veliko količino streliva, skupaj čez 700 nabojev različnih kalibrov.

Ugotovili so, da 46-letnik poseduje veljavne orožne liste, a ga sumijo, da je kot lastnik orožja kršil določila zakona o orožju – prepuščanje oziroma posojanje orožja drugim osebam, neprevidna, nestrokovna in malomarna uporaba in shranjevanje ter prepuščanje osebam, ki niso upravičene do posesti orožja –, zato so orožje in strelivo skupaj z orožnimi listinami zasegli.

Informacija o domnevni zlorabi orožja je prišla do policije od novinarjev, ki so na javno dostopnem profilu facebooka opazili posnetek z več osebami, ki so bile pod očitnim vplivom alkohola in drugih substanc ter pri tem posedovali orožje. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da gre za znane osebe z območja Črnomlja. Po neuradnih podatkih, ki jih navaja 24ur.com, naj bi bil posameznik, ki je posnetek objavil, sin romskega svetnika.

Po zaključenih strokovnih analizah bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju ali kazensko ovadili osumljenega lastnika orožja, upravni enoti pa predlagali odvzem orožja. Do takrat se orožja nahaja pri policiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije