POŠKODBE

V bolnišnico so leteli

Objavljeno 11. junij 2019 16.05 | Posodobljeno 11. junij 2019 16.05 | Piše: O. B.

Trije Prleki v klinični center s helikopterjem. Pri košnji se je hudo poškodoval 38-letni moški.

Helikopter Slovenske vojske je dvakrat pristal na hipodromu v Ljutomeru. FOTO: Oste Bakal
LJUTOMER – V petek so imeli gasilci PGD Ljutomer in ekipa nujne medicinske pomoči iz Ljutomera ter še posebno posadka helikopterja Slovenske vojske kar veliko dela, kajti v kratkem času, v manj kot dveh urah, so morali dvakrat posredovati, najprej pri reševanju in prevozu obolelega, nato še poškodovanega iz Prlekije v mariborski klinični center.
image
Helikopter Slovenske vojske je dvakrat pristal na hipodromu v Ljutomeru. FOTO: Oste Bakal

Zato so v Ljutomeru med poldnevom in 13.48 nenehno zavijale sirene reševalcev in gasilcev. Člani PGD Ljutomer so obakrat zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali reševalcem.

Helikopterska enota je posredovala tudi v četrtek okrog šestih popoldne, in sicer nekaj deset kilometrov iz Ljutomera, v Halozah, kjer se je pri košnji poškodoval 38-letni domačin, doma iz občine Cirkulane. S traktorjem je kosil na travniku v kraju Repišče, ko se mu je traktor prevrnil.
V slabih dveh urah je v Ljutomeru dvakrat posredoval helikopter Slovenske vojske.


S helikopterjem Slovenske vojske so ga odpeljali v mariborski klinični center, tam je ostal na zdravljenju. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je kosil v hribu, pri tem pa je zapeljal v jamo, ki se je v travi ni videlo, zaradi česar se je traktor prevrnil, moški pa je padel iz njega in se hudo ranil. 
Deli s prijatelji