ČELNO TRČENJE

V Avstriji tragično umrli Slovenki, ki sta se vračali z dela

Objavljeno 14. januar 2020 19.59 | Posodobljeno 14. januar 2020 21.07 | Piše: N. B.

Vozil je 23-letni Slovenec.

Prizor s kraja nesreče. FOTO: BFV Feldbach
Avstrijo in Slovenijo je danes pretresla vest, da sta na avstrijskem Štajerskem umrli osebi iz vozila s slovenskimi registrskimi tablicami. Po naših zanesljivih informacijah sta umrli Prekmurki, zaposleni v avstrijskem podjetju, ki sta se vračali z nočne izmene.

Vozil je 23-letnik iz Slovenije, v avtu pa so bile še tri Slovenke, stare 32, 43 in 46 let. Slednja je umrla na kraju nesreče, 43-letnica pa kasneje v bolnišnici. Vzrok nesreče je domnevno preutrujenost, saj je 23-letnik nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas. Avstrijski voznik (39), v katerega je čelno trčil slovenski avtomobil, je hudo poškodovan.

Še eno Slovenko, ki bi tudi morala biti v avtu, je rešila bolezen. Obležala je v postelji, to pa ji je rešilo življenje. Pogovor z njo bomo objavili v četrtkovih Slovenskih novicah.

image
S kraja nesreče. FOTO: BFV Feldbach

Zaradi nesreče, ki se je pripetila ob 7. uri, je posredovalo več kot 20 gasilcev, ki so ponesrečence izvlekli iz vozil. Zelo prometna cesta, ki južni del jugovzhodne Štajerske povezuje z avtocesto proti Dunaju, je bila vse do 13. ure zaprta.
 
Deli s prijatelji