V arestu je Mario dilal prepovedane tablete

Mario Marenič ne prizna krivde, obramba poskušala izpogajati pogojno kazen
Fotografija: Mario Marenič je stari znanec sodišč. FOTOGRAFIJI: Nada Černič Cvetanovski
Odpri galerijo
Mario Marenič je stari znanec sodišč. FOTOGRAFIJI: Nada Černič Cvetanovski

Mario Marenič iz Kamnika, ki ima za seboj pestro kriminalno preteklost in je bil zaradi različnih kaznivih dejanj že večkrat obsojen, se je ponovno znašel na sodišču. Tokratni očitek tožilstva se nanaša na prepovedan promet z drogami. S tabletami loquen je hotel namreč malce olajšati življenje za zaporniškimi zidovi Ahmetu Bajraktariju. Ko sta se kot zapornika sprehajala po dvorišču na Dobu, mu je Marenič namreč izročil cigarete, poleg pa je bilo še 140 tablet za lajšanje psihičnih težav.

Stari zaporniški maček
Tožilec Jože Zevnik ni sprejel pogojne kazni.
Tožilec Jože Zevnik ni sprejel pogojne kazni.

Če malo pobrskamo po arhivu, odkrijemo, da je Bajraktari že star zaporniški maček. Pred 13 leti je bil namreč zaradi organiziranega prevoza heroina s Kosova v zahodno Evropo obsojen na 14-letno zaporno kazen. Najprej sta policiji padla v roke njegova kurirja, vsak s po desetimi kilogrami heroina, nazadnje pa se je na pot podal še sam Bajraktari, ki je prevažal 12 kilogramov in pol heroina. Izbral je daljšo, a bolj zanesljivo pot, pa kljub temu padel v roke policistom. Tako visoko kazen so mu naložili tudi zato, ker je dejanje storil v času pogojnega izpusta iz zapora. Na vesti je imel namreč umor in poskus umora, vendar je bil zaradi zglednega vedenja kar tri leta in pol pred prestano kaznijo izpuščen iz zapora.

V letu 2016 je Bajraktariju torej na Dobu družbo delal tudi Marenič, ki ne prizna, da mu je dal prepovedane tablete. Če bi priznal, bi tožilec zaradi njegove kriminalne preteklosti, a ob upoštevanju omilitvenih določil, zanj predlagal šest mesecev zapora. Njegov zagovornik Matej Šporar je menil, da je zaporna kazen prehuda in naj tožilstvo raje predlaga pogojno kazen z daljšo preizkusno dobo. Toda višji državni tožilec Jože Zevnik se s tem ni strinjal. Krivdo bodo Mareniču dokazovali na senatnem sojenju, za katero se je odločil obdolženi oziroma njegova obramba. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije