POSKUS UBOJA

Ustrelil ga je sredi ljubljanske pivnice

Objavljeno 09. december 2018 07.30 | Posodobljeno 09. december 2018 07.30 | Piše: Lovro Kastelic

V ljubljanski Šiški sta gosta najprej obračunala s pestmi, nato so odjeknili še streli.

Tut en kamn je odprt pozno v noč.
LJUBLJANA – Prebivalci Šiške v nedeljo zvečer resnično niso potrebovali televizije. Akcijske filmske prizore so imeli pred lastnimi očmi. Že v popoldanskih urah so opazili povsem pretepenega moškega, ki je okrvavljen obležal ob Celovški cesti, in nekaj ur pozneje zaslišali, kako silovito je odjeknilo neznano eksplozivno telo, nato pa se je, bilo je že v noči na ponedeljek, zgodilo še streljanje v pivnici, ki se imenuje Tut en kamn.
Storilec je po streljanju pobegnil.


Ko smo se vozili do prizorišča nočnega streljanja, smo se nenadoma spomnili obeh državljanov Bosne in Hercegovine Edina Karajića in Jasmina Alagića, ki so ju pred dnevi obsodili, prvega na dve, drugega pa na leto dni zapora, ker sta spomladi s pištolama tako rogovilila po lokalih v Šiški in Dravljah ter povzročila pravi preplah. Takrat sta se ustavila tudi v Tut en kamnu. Razbojnika sta kričala na goste, med drugim je Alagić iztrgal telefon iz rok še tisti natakarici, ki je hotela klicati policijo, in ga surovo vrgel na tla. Gosta, ki sta hotela umiriti razmere, je Alagić udaril s pestjo, Karajić pa je v tistem za nameček izvlekel še svojo pištolo in meril v goste.
image
Na vozilu, ki je last ustreljenega, je naslednje jutro že grozil listek o napačnem parkiranju.

Zato se niti ni zdelo čudno, da je bilo včeraj dopoldne vzdušje v tem šišenskem lokalu – tako silno redkobesedno in vidno prestrašeno. Še predstavili se nismo dobro, pa je natakarica kar sama od sebe začela: »Mene prav nič ne sprašujte, nič ne vem, resnično, ne vem!« Tudi natakaričin šef in lastnik lokala, ime mu je Danilo, ni vedel prav nič, povedal nam je lahko le to, da ga v času streljanja ni bilo v lokalu. O parkiranem vozilu renault scenic, ki smo ga opazovali z njihove verande, nista vedela nič. Pa čeprav je bilo to vozilo last onega, ki je medtem ležal v bolnišnici, kamor so ustreljenega pripeljali okoli 2.30 zjutraj, takrat so bili obveščeni tudi policisti.

Vedeli pa so nekateri drugi gostje lokala in slednjič ponovili ugotovitve policistov: »Da je bila s strelnim orožjem poškodovana ena oseba ter da sta se pred tem sprla in stepla ta dva gosta, pri čemer je eden od njiju s strelnim orožjem potem ustrelil proti drugemu. Po dejanju je storilec s kraja dogodka pobegnil, oškodovanec pa utrpel telesne poškodbe.« Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave je ob tem, da je storilec uradno še vedno neznan in da ga še iščejo, dodala, da življenje oškodovanca ni ogroženo, da pa preiskava kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo še naprej intenzivno poteka.
image
Tut en kamn je odprt pozno v noč.

Do zaključka redakcije namreč še ni bilo pojasnjeno in ugotovljeno, ali je šlo dejansko za poskus uboja ali pa za povzročitev (hujših) telesnih poškodb. Šele ko bodo policisti pregledali posnetke s tamkajšnjih kamer, bodo dobili jasnejšo sliko, kako in kdaj je, denimo, oni uporabil orožje.
Smo pa izvedeli, da poslovni pogovori v Tut en kamnu potekajo, ker je lokal tako dolgo odprt, kar naprej, tudi globoko po polnoči. Ter da naj bi bilo tudi zadnje streljanje posledica – teh poslovnih pogovorov. Poslovni pogovori naj bi predstavljali prekupčevanje z drogo.
 
Deli s prijatelji