Uničeval je kombajne

Ovaden moški, ki je lani kmetom poškodoval najmanj 11 kombajnov.
Fotografija: Uničevanje kombajnov je povzročilo zamudo pri siliranju koruze. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Uničevanje kombajnov je povzročilo zamudo pri siliranju koruze. FOTO: Oste Bakal

Minulo jesen smo pogosto poročali o tem, da neznani storilec povzroča težave kmetovalcem in lastnikom kombajnov za siliranje in žetev koruze. Na območju Gornje Radgone in Lenarta je bilo uničenih ali poškodovanih najmanj ducat in pol kmetijskih strojev, neznanec je med drugim nastavljal cevi iz nerjavečega jekla. Škoda je bila velika, kmetje so se bali hoditi v koruzo, storilec pa ni in ni odnehal. Ogrožena so bila tudi človeška življenja, kajti predmeti, ki jih je neznanec nastavljal po poljih, bi lahko poškodovali in celo ubili kmeta med delom ali pa koga drugega. Policisti so potrpežljivo zbirali dokaze in zdaj na tožilstvo v Murski Soboti ovadili osumljenca zaradi poškodovanja tuje stvari, torej več kombajnov.

Za seboj puščal sledi

Neznanec je nastavljal takšne cevi. FOTO: Oste Bakal
Neznanec je nastavljal takšne cevi. FOTO: Oste Bakal
Komandir policijske postaje Gornja Radgona Aleksander Kreslin je pojasnil, da so preiskali 11 kaznivih dejanj in da so imeli nekaj težav tudi zaradi odsotnosti osumljenega, ki ima prijavljenih več naslovov bivanja. Po njegovih besedah gre za 46-letnega moškega, doma z območja UE Lenart. »S kaznivimi dejanji ga povezujejo zavarovane sledi na kraju kaznivih dejanj, kot so lepilni trakovi in kovinske palice,« je povedal in dodal, da je osumljenca s temi predmeti povezal forenzični laboratorij. Ta policiji ni priznal dejanj.



Skupna škoda, ki so jo prijavili oškodovanci, znaša nekaj več kot 66.000 evrov. Osumljenec svojih dejanj ni priznal, policisti pa so ga povezali izključno s primeri iz leta 2019, tista od prej pa so ostala neraziskana. Kakšen je bil motiv, ni znano, po mnenju policije gre za dejanja iz maščevalnosti oziroma škodoželjnosti. »Kazniva dejanja obravnavamo kot poškodovanje tuje stvari, pri čemer je lahko kazen denarna ali do dveh let zapora za vsako,« je dejal Kreslin in dodal, da je vse v rokah tožilstva. Osumljenec je trenutno na prostosti, policisti pa vsem priporočajo, naj sami poskrbijo za varnost svojega premoženja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije