REKORDNI ZASEG

Ukrajinec bi državni proračun odškodoval za skoraj 45 tisočakov

Uslužbenci finančne uprave so med nadzorom preprečili tihotapljenje večje količine cigaret in jih zasegli 1497 zavojev.
Fotografija: Zasežene cigarete. FOTO: Furs
Odpri galerijo
Zasežene cigarete. FOTO: Furs

MURSKA SOBOTA – V okviru izvajanja finančnega nadzora so bili finančni preiskovalci mobilne enote finančne uprave Murska Sobota znova uspešni.
Tovornjak. FOTO: Furs
Tovornjak. FOTO: Furs

Na pomurski avtocesti Dolinsko sever (ves promet iz smeri Lendava proti Mariboru je bil preusmerjen čez nadzorno točko) so v petek v dopoldanskem času izločili manjše tovorno vozilo, ki ga je upravljal državljan Ukrajine. Voznik je na vprašanje, kaj prevaža v tovornjaku, odgovoril, da je tovorišče prazno ter da se pelje v Italijo po novo pohištvo. Po analizi tveganja so se finančni preiskovalci odločili za pregled tovorišča in kabine tovornega vozila.
Zasežene cigarete. FOTO: Furs
Zasežene cigarete. FOTO: Furs

V tovornem delu vozila so se nahajale prazne lesene palete. Pri natančnejšem pregledu pa so finančni preiskovalci preverili zunanje in notranje mere tovorišča, pri čemer so ugotovili odstopanje. Za kabino tovornega vozila je bil odkrit prirejen prostor, v katerem je bilo naloženo 18 kartonskih škatel.
Zasežene cigarete. FOTO: Furs
Zasežene cigarete. FOTO: Furs

V njem se je nahajalo skupno 1497 zavojev oziroma 14.970 škatlic (299.400 kosov) cigaret znamke MARBLE Filter De Luxe in MARVEL & Blue. Cigarete so bile brez tobačnih znamkic.

Proti storilcu je bil uveden prekrškovni postopek, tihotapljeno robo pa so mu zasegli.

Dajatve, ki bi jih bilo v tem primeru treba plačati, bi znašale 44.600 evrov. V primeru prodaje v Sloveniji bi bil za toliko oškodovan slovenski državni proračun.
                                                                                                                                                    

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije