NEZNANI LASTNIK

Ukraden v Mariboru, prodan na Dunaju

Avstrijska policija išče prodajalca ukradenega beemveja. Februarja so ga odpeljali z Limbuške ceste.
Fotografija: Prodajalca je posnela kamera. FOTO: Polizei.gv.at
Odpri galerijo
Prodajalca je posnela kamera. FOTO: Polizei.gv.at

MARIBOR, GERASDORF – Da lahko pokvarjeno vozilo pride zelo daleč, na primer iz Maribora na Dunaj, je spoznal neznani lastnik prestižnega BMW 420 xDrive z beograjskimi registrskimi tablicami. Ta se mu je pokvaril 23. januarja, ko je bil na poti nekje okoli štajerske prestolnice. Avto kovinsko sive svetle barve je bil naslednja dobra dva tedna parkiran kar na enem od parkirišč v mariborski četrti Tabor in očitno so ga opazili nepridipravi.

Kot je namreč februarja poročal Miran Šadl z mariborske policijske uprave, so pokvarjeno vozilo ukradli: »Neznani storilec je med 9. in 10. februarjem z makadamskega parkirnega prostora v Linhartovi ulici v Mariboru odtujil osebni avtomobil znamke BMW 420 xDrive.« Škodo so ocenili na približno 30 tisočakov.
Ukradeni BMW 420 xDrive je zaseglo avstrijsko tožilstvo. Fotografija je simbolična. FOTO: Youtube
Ukradeni BMW 420 xDrive je zaseglo avstrijsko tožilstvo. Fotografija je simbolična. FOTO: Youtube

Čez nekaj tednov se je BMW pojavil v podzemni garaži nakupovalnega središča v Gerasdorfu blizu avstrijske prestolnice. Neznanec se je dogovoril z drugim možakarjem, da mu ga proda; spodnjeavstrijska policija pa navaja, da je kupec za vozilo odštel »nižji petštevilčni znesek v evrih«, torej najmanj deset tisočakov. Kupec je najverjetneje kaj kmalu izvedel, da je bil xDrive ukraden; trenutno ga je zaseglo tožilstvo v Korneuburgu, ki išče tudi prodajalca.

Slednji je imel smolo, da ga je posnela ena od varnostnih kamer, priloženi sliki pa so Avstrijci dodali še opis: mlajši visok moški s temnimi, ob straneh obritimi lasmi. Domnevno naj bi govoril s spodnjeavstrijskim naglasom. »Gre za možakarja, ki je vozilo prodal. Da ga je tudi ukradel, ne moremo trditi,« je opozorila Daniela Weissenböck s spodnjeavstrijske policijske uprave, ki pa dodaja, da ni nemogoče, da je bil iskani moški tudi v Sloveniji. Kdor ga je opazil, naj to sporoči policiji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije