Ugrabljeno žensko strpal v prtljažnik

Aleksandar Miljuš oropal in posilil natakarico. Preiskava ene ugrabitve je že končana.
Fotografija: Več kot petletna zaporna kazen, izrečena decembra lani, je pravnomočna. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Več kot petletna zaporna kazen, izrečena decembra lani, je pravnomočna. FOTO: Aleš Andlovič

Pred hrvaškim državljanom Aleksandrom Miljušem, ki si ga bomo Slovenci zapomnili po nasilnih ropih in posilstvu, je zagotovo še nekaj let ždenja za rešetkami. Pet let in tri mesece zapora je njegova kazen, ki jo je konec lanskega leta dobil na mariborskem okrožnem sodišču zaradi dejanj s konca septembra in začetka oktobra lani na območju Miklavža na Dravskem polju. Mladi Slovenki, ki sta postali njegovi žrtvi, nasilnih dejanj zagotovo še lep čas ne bosta pozabili. Še posebno ker sta živeli v prepričanju, da je kaj takega mogoče le v večjih ameriških mestih ali v dobro zrežiranih hollywoodskih kriminalkah.

Zoper Aleksandra Miljuša tečeta še dva postopka.
Zoper Aleksandra Miljuša tečeta še dva postopka.
Miljuš je najprej udaril zadnji septembrski večer, ko je na prazni ulici ob kanalu reke Drave s svojim avtomobilom dohitel avto, za volanom katerega je sedela 36-letna domačinka, in ji zaprl pot. Izstopil je, pritekel do njenega avta, odprl vrata in ji s pištolo zagrozil, naj mu izroči denar. Prestrašena ženska, mama mladoletnega otroka, mu je izročila denarnico. Ko pa je nasilnež ugotovil, da je prazna, je denarnico zalučal v kanal. K sreči je bila 36-letnica toliko prisebna, da je izkoristila kratke trenutke, pohodila plin in se odpeljala.
Dvaindvajsetletna oškodovanka je nameravala zaviti s parkirišča, ko jo je prestregel posiljevalec. FOTO: Aleš Andlovič
Dvaindvajsetletna oškodovanka je nameravala zaviti s parkirišča, ko jo je prestregel posiljevalec. FOTO: Aleš Andlovič

Le dva dni pozneje je Miljuš še enkrat udaril. A tokrat je bil veliko nasilnejši, kar je na lastni koži na žalost spoznala 22-letna ženska. Ta je delala kot natakarica v enem izmed gostinskih lokalov v Miklavžu. In ko je nekaj minut po koncu delovnega časa zapuščala parkirišče s svojim avtomobilom, ji je Hrvat z avtomobilom zaprl pot. Miljuš, ki je nosil masko, je prisedel v njeno vozilo, vanjo uperil pištolo in ji ukazal, naj pelje. Med vožnjo jo je oropal, vzel ji je denarnico in mobilni telefon, za nameček pa jo hotel posiliti.


Šokirana 22-letnica naj bi ga od spolnega občevanja odvrnila tako, da je dejala, da jo pestijo vsakomesečne ženske težave. Toda Hrvat je s pištolo v rokah od nje zahteval, naj ga oralno zadovolji. Kot je konec leta na sodišču poudaril tožilec Zoran Klinc, se tudi siljenje k oralnemu zadovoljevanju šteje kot dokončano posilstvo. S tem se je strinjala sodnica Tanja Rot in Miljuša na koncu obsodila na pet let in tri mesece zapora. Včeraj so nam na mariborskem okrožnem sodišču povedali, da je sodba že pravnomočna, saj nanjo ni bila vložena nobena pritožba.
 

Žensko naj bi vozil v prtljažniku


K dolgi zaporni kazni pa bo moral Miljuš, seveda če bo spoznan za krivega, prišteti še kakšno leto, saj zoper njega tečeta še dva postopka, oba zaradi ugrabitve. Z dvema pajdašema naj bi ugrabil 37-letnega Slovenca in ga poškodoval. Vodja mariborskega okrožnega tožilstva Darko Simonič nam je povedal, da je bila vložena zahteva za preiskavo na sodišče, to jo je (zoper tri osebe zaradi suma storitve kaznivega dejanja ugrabitve po členu 134 I/I KZ-1, op. a.) tudi uvedlo. »Preiskava je končana, 27. februarja pa je bil spis posredovan na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru v nadaljnje pristojno odločitev,« so nam včeraj odgovorili z mariborskega okrožnega sodišča.


Druga zadeva naj bi bila ugrabitev ženske, ki naj bi jo ves dan vozil v prtljažniku. Simonič poudarja, da o tem zbirajo obvestila oziroma dopolnjujejo kazensko ovadbo na PU Maribor. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije