PANIKA

Turiste na poti proti Triglavu ujelo neurje, končalo se je tako ...

Dvakrat so prijavili, da pogrešajo tri osebe, a so se kmalu same vrnile. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

KRANJ – Policisti PU Kranj in gorski reševalci so bili v torek in sredo dvakrat obveščeni o pogrešanih osebah v gorah. Obe prijavi sta se sicer končali brez posredovanja, saj so osebe našli, a v enem primeru so pohodniki utrpeli lažje poškodbe. 

V torek zvečer so oskrbniki doma na Planiki sporočili, da pogrešajo tri tujce, ki so šli opoldne proti Triglavu in se še niso vrnili, območje pa je v tem času zajelo neurje. Kasneje so pogrešitev preklicali, ko so videli, da se pohodniki vračajo proti koči. Dva sta v neurju utrpela blažje ozebline.

O podobni prijavi, vendar na drugem koncu, so bili policisti obveščeni tudi v sredo. Sporočeno je bilo, da so pogrešane tri osebe, ki so se zjutraj odpravile v severno steno Triglava in se zvečer še vedno niso vrnile. Tudi v tem primeru je bila intervencija preklicana, ker so bile osebe prej najdene.

Ob tem pri PU Kranj opozarjajo, da sta prilagajanje ture vremenski napovedi in razvijanju vremena ter obveščanje v gorah zelo pomembna pri zagotavljanju varnosti in odzivu na situacije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije