SOJENJE

Tudi priča bi streljala na napadalce

Prijatelj napadenega Žana Tomića v bran njegovemu očetu. »Če bi napadli mojega sina, bi ravnal identično,« pravi.
Fotografija: Janko Tomić bo še najmanj do jeseni v priporniški celici. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Janko Tomić bo še najmanj do jeseni v priporniški celici. FOTO: Aleš Andlovič

PTUJ – Sojenje 52-letnemu Janku Tomiću iz Krčevine pri Vurberku vendarle ne bo tako hitro končano, kot bi si to želela tožilka Dijana Sagadin Šeruga. Zagovornik obtoženega, odvetnik Darjan Lampič, je namreč že napovedal, da želi neposredno zaslišati izvedenca balistične stroke, nakazal pa tudi, da se k temu nagiba tudi pri psihiatru in forenzičnem psihologu. Čeprav je bilo potihoma pričakovati, da se bo proces za uboj in trikratni poskus uboja končal še pred sodnimi počitnicami, je zdaj tako jasno, da se bo zavlekel daleč v jesen.

Včeraj sta med drugimi pričala prijatelja napadenega 20-letnega Žana Tomića Matic Gulič in Ema Tuš. Oba sta znala bore malo povedati o dogodku, saj sta večino stvari izvedela bodisi iz medijev bodisi od Žana. »Bilo je proti jutru, ko smo se vračali z zabave. Poklical me je Žan in dejal, da so ga napadli. Kaj natančno se je dogajalo, od kod je streljal in kolikokrat, pa ne vem, saj me ni bilo tam. Poudaril pa bi, da bi jaz ravnal identično, če bi napadli mojega sina,« je v bran obtoženemu stopil Gulič.

Zato pa je Ema Tuš kot prva omenila ime Mateja Škofiča, domnevnega naročnika napada na Žana. »Vem samo to, kar mi je v SMS-sporočilih napisal Žan. Dejal je, da napadalcev ni poznal, a da sumi, da jih je nadenj poslal prav Škofič. Zakaj? Tega pa mi ni povedal. Da naj bi Žanov oče streljal tudi na dvorišču, sem sklepala iz tega, kar mi je napisal Žan,« je pojasnila Ema Tuš.
Janku Tomiću na ptujskem sodišču sodijo, ker je 26. maja lani pred domačo hišo smrtno ranil 29-letnega Žana Kreslina. Ta se je skupaj z danes 26-letnim Kristijanom Pfajferjem, 30-letnim Sašem Vidovičem in 28-letnim Enom Mlakarjem pripeljali do hiše Tomićevih in čakal v zasedi. Okrog tretje ure zjutraj se je Žan Tomić pripeljal domov in svojega citroëna C5 parkiral pred hišo. Komaj je izginil v hiši, sta iz teme do njegovega jeklenega konjička pristopila Pfajfer in Vidovič. Eden je z nožem prerezal pnevmatike, drugi je s teleskopsko palico razbil steklo na zadnjih vratih avtomobila.

Zatem sta se zapodila proti Tomiću, ki je prišel pogledat, kaj ropoče pred vrati. Napadeni mladenič je komaj pobegnil nazaj v hišo, za seboj pa mu ni uspelo zakleniti vhodnih vrat. S silo telesa je zadrževal napade Vidoviča, ki je brcal v vrata, medtem ko je Pfajfer tolkel po bližnjem oknu. Ko se je to snelo s tečajev, je z nožem v roki zamahoval proti Tomiću in pri tem vpil, da ga bo ubil. Medtem ko sta se Pfajfer in Vidovič spravljala na žrtev, sta njuna pajdaša Mlakar in Kreslin dogajanje le opazovala z varne razdalje. Zatem so iz pištole znamke Glock odjeknili usodni streli. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije