Trije Hrvati oropali in hudo poškodovali 66-letnega Slovenca

Medžimurska policija prijela tri Hrvate, ki so se pred hišo spravili na slovenskega državljana.
Fotografija: Fizično so obračunali s Slovencem (simbolična fotografija). FOTO: Burakkarademir, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fizično so obračunali s Slovencem (simbolična fotografija). FOTO: Burakkarademir, Getty Images, Istockphoto

V naši neposredni bližini, le slab streljaj od mednarodnega mejnega prehoda Petišovci in mejne reke Mure, v Murskem Središču, sta se v petek, 17. januarja, v popoldanskih urah zgodila rop in brezobziren napad na starejšega, 66-letnega slovenskega državljana, ki je utrpel hude telesne poškodbe.

Medžimurska policijska uprava poroča, da so končali kriminalistično preiskavo dogodka, saj so prijeli tri osumljence, ki jih bodo kazensko ovadili.
Policisti PP Mursko Središče so hitro prijeli storilce gnusnega ropa in napada na Slovenca. FOTO: O. B.
Policisti PP Mursko Središče so hitro prijeli storilce gnusnega ropa in napada na Slovenca. FOTO: O. B.

Prijeti so 40-, 31- in 19-letni moški z območja Murskega Središča, ki storili kaznivo dejanje ropa, obenem pa naj bi bil 31-letnik tisti, ki je Slovenca hudo poškodoval. Zdaj je v priporu.

Omenjena trojica je sredi belega dneva, kot so ugotovili policisti in kriminalisti, zahrbtno napadla nič slabega slutečega Slovenca ter ga oropala. Zgodilo se je kar pred vhodom v hišo v Ulici Sitnice v mestu Mursko Središče, kjer so od Slovenca zahtevali denar. Nato so mu odvzeli ključe od avtomobila, od koder so mu ukradli denar in vino.

Napadeni 66-letni slovenski državljan je ob tem utrpel hude telesne poškodbe in se zdravi v čakovski bolnišnici. Nastala je tudi materialna škoda v višini nekaj tisoč hrvaških kun.                                                                                                                                         

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije