TRAGEDIJA

Trener izgubil ženo in sina

Objavljeno 26. julij 2018 07.58 | Posodobljeno 26. julij 2018 07.58 | Piše: Gordana Stojiljković
Tragedija v Ulcinju: v trčenju skuterja, ki je vlekel banano, in turistične ladjice umrla žena Petrita Izairija in njun 10-letni sin, 13-letna hči ranjena.
Petrit Izairi je v šoku.
ULCINJ, ČRNOMELJ – »Šokirani smo, kaj naj vam rečem. Starši so že včeraj odšli v Črno goro,« nam zaupa osebje gostilne Hitra hrana na Suhem mostu na Kolodvorski 3 v Črnomlju, last družine Izairi, ki v zgornjih prostorih hiše tudi živi.

V torek je namreč odjeknila vest, da sta v nesreči na morju v Ulcinju v Črni gori, ko sta trčila gliser, ki je za seboj vlekel gumijasto banano«, in turistična ladjica, umrla dva slovenska državljana, dva pa sta bila ranjena.

Izkazalo se je, da gre za družino znanega trenerja tajskega boksa in mladinskega selektorja ter ustanovitelja Gladiator Muay Thai Gym kluba, 36-letnega Petrita Izairija. Ta se je še prejšnji teden skupaj s svojo mlado varovanko, 16-letno Nastasjo Koca, ponosen mudil na sprejemu pri črnomaljski županji Mojci Čemas Stjepanović. Nastasja Koca je namreč na nedavnem evropskem prvenstvu v tajskem boksu v Pragi na Češkem med mladinkami osvojila naslov evropske mladinske prvakinje. Županja za komentar tragične nesreče včeraj ni bila dostopna.

Petrit Izairi je sicer aktiven na družbenem omrežju facebook, a je večina njegovih objav vezana na šport oziroma na tajski boks. Zato preseneča njegova objava dan pred nesrečo, na kateri je skupaj s svojim zdaj že pokojnim desetletnim sinom. Je pa 7. julija, na dan, ko je Nastasja osvojila naslov mladinske evropske prvakinje, objavil na neki način kritičen post:
"Medtem, ko se nekdo zbuja vsaki dan in sprehaja po Črnomlju brez načrtov in ciljev in gleda, kako mu dnevi gredo v prazno, se svet odvija naprej! To se pa zgodi, ko je nekdo len, leni so pa zato, ker se danes že vsak se ukvarja s kakšnim športom, ampak prek mobitela..
Če ti prijatelj reče, gremo žogo brcat, se takoj zagrabi za play station in se žoga brca ... Taksnih športov in športnikov je danes vse več po celem svetu, ne samo v Črnomlju ...
Ko nekdo iz dneva v dan zapravlja svoje življenje, se tukaj pojavi Nastasja.
Nastasja je popolnoma običajna punca, tiha, sramežljiva, vztrajna, zelo pametna ... in ima komaj 16 let, ampak zelo visoke cilje v svojem življenju! Zelo preprosta in sramežljiva punca, ki je vesela vsake malenkosti in pozornost i... je začela trenirati pri svojih 12 letih in bila ves čas zelo pridna!
Vsak dan izvaja naporne treninge, se matra do onemoglosti! Zaradi tako napornih treningov sem ji že tud solze videl na treningu, ampak punca ne neha, briše solze, da jih trener ne vidi, in dela naprej, ko da ni bilo nič!
Pred enim tednom nazaj se je odpravila z najboljšimi borci Slovenije, kot so Samo Petje, Domen Vidmar, Darko Drobež in Bojana Šebenik na Evropsko prvenstvo v Prago in danes se Nastasja vrača v Belo krajino, v Črnomelj z ZLATO medaljo iz Evropskega ... Mislim,da smo lahko vsi ponosni na njo, saj je to zares zelo težek šport oz. več kot šport ... ČRNOMELJ IMA EVROPSKO PRVAKINJO V MUAYTHAI-u V ELITNI "A" KLASI!! (best of the best).«

V šoku in na pomirjevalih

Kot so poročali črnogorski mediji, se je nesreča zgodila v torek ob 14.35 v bližini hotela Otrant v Ulcinju na Veliki plaži. Na kraju nesreče sta takoj umrla 35-letna Zejnepe Izairi in njun desetletni sin, medtem ko se je 13-letna hči v nesreči hudo poškodovala. Z lažjimi poškodbami naj bi jo odnesel Petrit, ki pa je po naših neuradnih informacijah v »totalnem šoku in pod močnimi pomirjevali«.

image
Družinska hiša žalosti v Črnomlju

»Bili so mi druga družina, z njimi sem preživljala več časa kot s svojimi. Deček in Zejnepe, za vedno bosta v mojem srčku,« nam je žalostna zaupala Nastasja, ki jo je Petrit začel trenirati pri njenih dvanajstih.
V Črno goro se je takoj, ko je slišala za tragično novico, odpravila tudi Zejnepina družina, ki živi v Novem mestu. Kot smo izvedeli neuradno, je njuna ljubezen rušila meje. V albanskih družinah – družina Izairi naj bi sicer po neuradnih informacijah izvirala iz Tetovega v Makedoniji, v Slovenijo pa so prišli, še preden je na svet privekal Petrit, ki je obiskoval OŠ Mirana Jarca v Črnomlju – ni tako redko, da so poroke dogovorjene med starši. Tako naj bi bila Zejnepe uradno že »oddana«, ko jo je Petrit odpeljal, tako rekoč »ugrabil« iz Novega mesta.

image
Sanela Zuhanović je v skrbeh za Petrita in njegovo hčer.

Za očeta in hčer že druga nesreča

Izvedeli smo tudi, da imata tako Petrit kot njegova 13-letna hči neizmerno srečo, saj naj bi pred nekaj leti že preživela hudo prometno nesrečo malo pred Adlešiči. »Sploh si ne predstavljam, kaj preživlja. Pravijo mi, da je v takšnem šoku, da sploh še ni dojel, kaj se je zgodilo,« nam zaupa Sanela Zuhanović, ki jo srečamo v Gladiatorju, kjer skrbi za vse, kar je potrebno za delovanje kluba. »Že od ustanovitve kluba smo nerazdružni, z Zejnepe sva bili zelo dobri prijateljici. Ona je bila ženska z dušo. Sploh si ne morem predstavljati, kaj trenutno preživlja Petrit, ki je ostal brez žene in sina,« pripoveduje Sanela, medtem ko ji solze nenadzorovano polzijo po licih. Cel Črnomelj je žalosten, dodaja, Petrita vsi poznajo kot delavnega, pridnega, pa tudi kot adrenalinca, človeka, ki ne zdrži pri miru. Poleg boksa je bil tudi varnostnik v družbi GZ. Ob osvojenem naslovu mlade Nastasje smo bili vsi Črnomaljci ponosni nanj, pripoveduje Sanela in dodaja, da je Petrit tudi v Črnomelj že dvakrat pripeljal svetovna imena tajskega boksa. »Veselili so se tega dopusta, kamor so odšli v soboto. Nameravali so ostati en teden, še v ponedeljek sva se slišala s Petritom, če je vse v redu. Res ne morem verjeti. Če je že nam tako hudo, ne vem, kako bo Petrit to preživel,« jo znova preplavijo solze.

7 dni naj bi družina počitnikovala v Črni gori.

Je bil Petrit na obali, medtem ko se je zgodila nesreča?

Črnogorska policija je sicer sporočila, da so bili v nesreči udeleženi vsi člani mladi družine, a kot prihajajo neuradne informacije iz Črne gore, Petrit naj ne bi bil skupaj s preostalimi člani na smrtonosni vožnji z banano, temveč naj bi jih opazoval z obale.
Njegova 13-letna hči naj bi sicer bila že zunaj smrtne nevarnosti. Kot je za črnogorske medije dejal dežurni zdravnik v Splošni bolnišnici Bar Aleksander Vujičić, je dobila hude telesne poškodbe, in sicer zlom čeljusti oziroma obraznih kosti in kolka. »Deklica se ničesar ne spomni. Potem ko smo jim nudili osnovno oskrbo, smo jo na nadaljnje zdravljenje odpeljali v Klinični center Podgorica,« je dejal Vujičić. Včeraj smo sicer ves dan skušali vzpostaviti stik s tiskovno predstavnico kliničnega centra, vendar se na naše klice ni odzvala.

image
Po tragediji

Voznika gliserja že zaslišali, tožilstvo predlaga pripor

Kot navajajo črnogorski mediji, so že v torek pridržali tako voznika gliserja oziroma skuterja Srđana Danilovića kot voznika turistične ladjice, na kateri ni bil na srečo nihče ranjen. Zaslišanje naj bi trajalo nekaj ur, neuradno pa naj bi za Danilovića tožilstvo predlagalo pripor. S podrobnimi vprašanji smo se sicer obrnili na generalno upravo črnogorske policije, a odgovorov do zaključka redakcije nismo prejeli. Na drugi strani so iz družbe Karisma Hotels Adriatic, kjer je bila nastanjena mlada družina, sporočili, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da pomagajo nesrečni družini.
»Petritu in njegovi hčeri želim čim prejšnje okrevanje ter da sta močna v tej hudi situaciji. Petrit in hčerka, borita se! Borca sta, držita se pokonci. Rada vaju imam!« svojemu trenerju Petritu Izairiju in njegovi hčeri prek Slovenskih novic sporoča Nastasja Koca. 
Deli s prijatelji