NESREČE

Trčil v črpalko in jo premaknil

Na avtocesti tri nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje. Ko je na Bledu prijavil trčenje v divjad, je bil pozitiven na droge.
Fotografija: Mazda končala v Dravi Foto: PP Maribor I.
Odpri galerijo
Mazda končala v Dravi Foto: PP Maribor I.

PTUJ – Včeraj ob 8.48 je v krožišču na Mariborski cesti na Ptuju kolesarka trčila v osebno vozilo in se ranila. Reševalci so jo oskrbeli in prepeljali v ptujsko bolnišnico. V petek ob 00.18 se je na Tržaški cesti v Mariboru voznik z osebnim vozilom zaletel v eno od črpalnih postaj na bencinski črpalki in jo premaknil. Pred prihodom gasilcev GB Maribor so zaposleni na črpalki sami posuli iztekle tekočine, gasilci pa so pregledali in zaprli ventile.

V Prešernovi ulici na Bledu se je v četrtek ob 22.50 zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci PGD Bled so pomagali policiji z razsvetljavo, urejali promet ter pomagali pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe.

Na primorski avtocesti v bližini Vrhnike ob 17. uri voznik osebnega vozila pri vožnji v smeri Ljubljane ni vozil na zadostni razdalji od osebnega vozila pred njim in je trčil vanj, ko je to zmanjšalo hitrost zaradi gostote prometa. Na istem mestu sta se nato zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji zgodili še dve nesreči, v katerih sta bili udeleženi še dve osebni vozili. V vseh je nastala zgolj materialna škoda. Policisti so trem voznikom izdali plačilne naloge. Promet proti Ljubljani je bil oviran do 19.30.

Blejski policisti so obravnavali nesrečo voznika, ki je prijavil trčenje v divjad, to se je tudi zgodilo, vendar očitno ni bil povsem priseben, saj je hitri test na droge pri njem pokazal na prisotnost prepovedane konoplje. Vozniku so odredili strokovni pregled in mu odvzeli vozniško dovoljenje.
V Knezdolu so gasilci GZ Trbovlje ob 16. uri odstranili prevrnjeno in poškodovano vozilo z vozišča, pomagali delavcem avtovleke pri nalaganju vozila ter očistili cestišče.

V naselju Liboje je ob 13.28 osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vozilo iz potoka, ga postavili na kolesa, vozišče očistili razlitih motornih tekočin ter pomagali ranjencu do prihoda reševalcev, ti so ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

Pri Lazaretu so policisti ustavili 26-letnega voznika osebnega avta, saj so zaznali več kršitev cestnoprometnih predpisov: izdali so mu plačili nalog, med postopkom pa so v vozilu opazili tudi 50-cm mačeto z nazobčanim zgornjim delom. Zasegli so jo in uvedli postopek.

Policisti PP Maribor I so ugotovili, da je v reki Dravi, pri studenški brvi v Mariboru, potopljen osebni avtomobil mazda 323, reg. štev. MB-23-71M, ki ga je lopov 19. aprila 2017 ob 00.20 ukradel v Smetanovi ulici v Mariboru. Za pomoč so zaprosili mariborske gasilce, da so vozilo izvlekli iz Drave. Avto so vrnili lastniku.

Pri naselju Brege se je ob 4.34 osebno vozilo zaletelo v drevo. Gasilci PGE Krško so razsvetlili in zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter oskrbeli ranjenca. Krški reševalci so ga prepeljali v brežiški urgentni center.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika. Ponoči so na območju Domžal ustavili voznika osebnega vozila, ki je bil brez vozniškega dovoljenja, za nameček pa je napihal 1,56 promila. Zdaj je peš, sodnik pa že čaka. Enako velja za voznika, ki je v ljubljanski Šiški napihal 1,58 promila, izpita pa tudi nima.

Zjutraj so policisti v Piranu odredili pridržanje 40-letniku s Škofij, ker ni imel vozniškega dovoljenja pri sebi, ker je registracija vozila potekla, napihal pa je 1,21 promila. Ne bo poceni. V vasi pri Sežani so ob 22.40 ustavili 15-letnika, ki je vozil neregistrirano in tehnično nepopolno kolo z motorjem tomos APN 6. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, da ni uporabljal varnostne čelade, je pa napihal 1,14 promila. Moped so zasegli in obvestili otrokovo mater. Sodnik ga bo kaznoval za vrsto prekrškov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije