USODNA IGRA

Med šolo v naravi v tragični nesreči umrl mladostnik

Objavljeno 11. junij 2019 09.55 | Posodobljeno 11. junij 2019 10.01 | Piše: N. K.

Podlegel je hudim poškodbam.

Arhivska fotografija. FOTO: PU Nova Gorica
BOVEC – V ponedeljek nekaj pred 17. uro so policiste postaje Bovec obvestili o nesreči tujega državljana v kampu na območju naselja Soča.

Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da se je med igro v bližnjem gozdu na strmem pobočju smrtno ponesrečil državljan Nemčije, šlo pa naj bi za mlajšo osebo.

Ta je bil v skupini 38 mladostnikov udeleženec šole v naravi, ki jo je organiziral eden od nemških planinskih klubov. Mladostnik je skupaj z nekaj prijatelji odšel približno 50 metrov po brežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupina mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je ta prevalila in nesrečnega mladostnika stisnila ob drevo.

Ostali prisotni mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri vodnike, ki so nemudoma pohiteli na kraj, odmaknili večjo skalo in ponesrečenca začeli oživljati. Prav tako so vodniki na pomoč poklicali tudi pristojno reševalno službo.

Poškodbe so bile prehude

Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala oživljanje mladostnika, za njimi pa je nato prispela še ekipa nujne medicinske pomoči ZD Tolmin. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi na kraju je mladostnik podlegel telesnim poškodbam.

Zdravnica na kraju je odredila sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Pomoč na kraju so nudili tudi reševalci GRS Bovec, ki so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela pristojna služba.

O vseh ugotovitvah je policija obvestila tudi okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo preiskavo, da bi razjasnili vse okoliščine tragične nesreče.
Deli s prijatelji