PROMETNA NESREČA

Tragedija na Štajerskem: umrl 10-letni otrok

Poškodbe so bile prehude.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

LEDINEK – Mariborski policisti so bili okoli 16.15 obveščeni, da se je na regionalni cesti Trate–Lenart zunaj naselja Ledinek zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in otrok kot voznik kolesa, poroča PU Maribor.

Na kraj nesreče so bili napoteni policisti in reševalci, ki so nudili pomoč poškodovanima.

Policisti so ugotovili, da sta bila v nesreči udeležena 45-letni voznik motornega kolesa in 10-letni kolesar. Do nesreče je prišlo, ko sta voznik motornega kolesa in kolesar vozila iz smeri Trat proti Lenartu. V bližini kilometrske označbe 7 je otrok začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je pričel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču. Otrok med vožnjo kolesa ni uporabljal zaščitne čelade in je bil v prometu udeležen sam.

Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske, ki je opravil prevoz poškodovanega otroka v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je bil hudo poškodovan. Tudi voznik motornega kolesa je bil v UKC odpeljan z reševalnim vozilom, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Voznik motornega kolesa je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal (0,00 mg/l), da ni vozil pod vplivom alkohola.

Ob 22.28 je bila mariborska policijska uprava obveščena, da je otrok, ki je bil udeležen v nesreči, na žalost umrl.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije