KRVAVE CESTE

Tragedija na Dolenjskem: huda nesreča vzela življenje motorista (46)

Na Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motorjem, padel in drsel po nasprotnosmernem vozišču.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver, Getty Images

VELIKI CEROVEC – Nekaj pred 13.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila na cesti Novo mesto–Metlika na Velikem Cerovcu.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 46-letni motorist pripeljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. Na Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motorjem, padel in drsel po nasprotnosmernem vozišču. Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista.

Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl.

V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu.

Črna statistika

Motorist (46) je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na tem območju. V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v mesecu marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec.

V zadnjih petih letih je na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah
umrlo 14 motoristov. V devetih prometnih nesrečah je bilo ugotovljeno, da so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje sta bili vzrok štirih nesreč s smrtnim izidom, v eni pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije