To so prizori iz iskanja študenta, ki je omahnil preko skalnega previsa v Sočo (FOTO)

Poljaka žal še vedno niso našli.
Fotografija: FOTO: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
FOTO: PU Nova Gorica

Od 7. ure pripadniki policije, gorske policijske enote, gorskih reševalcev in gasilcev nadaljujejo iskanje pogrešanega 23-letnega poljskega študenta, ki je v soboto padel v Sočo. Iskanje so v soboto okrog 22. ure prekinili zaradi teme.

Tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik: »Včeraj ob 17.06 je bila policija od regijskega centra za obveščanje obveščena, da je v strugo reke Soče padel 23-letni državljan Poljske. Okoli 14. ure se je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti (študenti s študentske izmenjave) odpravil peš iz kampa Korita v vasi Soča po Soški poti proti Lepeni. Okoli 17.00 so prispeli v bližino Velikih korit Soče, kjer so se ustavili. Poljak je s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon Soče, kjer mu je zdrsnilo in je omahnil preko skalnega previsa v reko. Po padcu v reko je plaval še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Stekla je iskalna akcija in poleg bovških policistov so bili na kraj nesreče napoteni tudi pripadniki GRS Bovec in gasilci PGD Bovec (skupno več kot 30 ljudi). Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca v reko (približno 200 metrov od mostu čez reko Sočo pri odcepu za Lepeno, gledano proti toku) do brvi v Podklancu pri vasi Soča. Kljub intenzivnemu iskanju moškega do noči niso našli, zato je bila iskalna akcija ob 22. uri začasno prekinjena in se danes od 7. ure ponovno nadaljuje.«

FOTO: PU Nova Gorica
FOTO: PU Nova Gorica


V današnji iskalni akciji poleg policistov PP Bovec in pripadnikov gorske policijske enote PU Nova Gorica sodelujejo tudi pripadniki GRS Bovec in gasilci PGD Bovec, prav tako so se jim pridružili policisti GPU, ki območje pregledujejo s pomočjo brezpilotnega letalnika, in pripadniki specialne enote GPU (približno 30 ljudi). Doslej moškega še niso našli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije