NEZAKONITI MIGRANTI

Tihotapec peš bežal pred policisti

Albanska tihotapca bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Policija

OBREŽJE, BREŽICE – Policisti novomeške policijske uprave so imeli v zadnjih urah veliko dela z nezakonitimi migranti.
 
Na mejni prehod Obrežje je v torek nekaj po 12. uri na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornjaka iz Srbije. Policisti so opravili mejni nadzor in pregledali vozilo. V tovornem delu so našli tri državljane Pakistana, ki so skriti med tovorom poskušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Albanec prevažal sedem ilegalcev

Črnomaljski policisti pa so danes malo pred 2. uro v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je poskušal peš pobegniti, a so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je v osebnem avtomobilu prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest tujcev se je izreklo za državljane Pakistana, eden pa za državljana Afganistana.

Prevažal tri Afganistance 

V bližini so kasneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so se izrekli za državljane Afganistana.
 
Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z desetimi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.
 
Brežiški policisti pa so nekaj po 4. uri v kraju Bukošek izsledili in prijeli pet tujcev, ki so se izrekli za državljane Sirije, in tujca, ki se je izrekel za državljana Maroka. Okoliščine nezakonitega prehoda državne meje še preiskujejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije