STRAŠNA TRAGEDIJA

Tako je drevo zmečkalo avto, v katerem je umrl 52-letnik (FOTO)

Objavljeno 10. februar 2020 11.51 | Posodobljeno 10. februar 2020 12.24 | Piše: T. V.

Zgodilo se je okoli 5. ure.

Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija
Poročali smo že, da je močan veter, ki je podrl drevo, zahteval smrtno žrtev. Drevo je namreč malo pred 5. uro padlo na cesto na relaciji Dravograd–Maribor.

Policija je razkrila nekatere podrobnosti tragične nesreče. Pri Podvelki je veter izruval večje drevo, to pa je padlo na osebno vozilo 52-letnega voznika, domačina, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik je na kraju nesreče umrl.
 
Preberite tudi:
Zdaj ni več šale: zaprite okna in vrata, ne hodite ven

Drevo je poškodovalo še vozilo delavcev, ki sta pred nesrečo odstranila prej podrta drevesa. Nobeden od njiju ni bil poškodovan.

Cesta bo na tem odseku zaradi nevarnosti, da bi se podrlo še več dreves, do umiritve razmer zaprta. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju–Ribnica–Vuhred, so sporočili iz PU Celje.

Močan veter ovira promet predvsem na območju severovzhodne Slovenije. Voznikom prometnoinformacijski center priporočajo, naj se na to območje odpravijo, samo če je to res nujno.


Močni sunki vetra ovirajo promet tudi drugod. Na relaciji Frankolovo–Stranice se je na cesto podrla skala, vanjo je trčil avtobus, ki je bil na srečo brez potnikov. Voznik v trčenju ni bil poškodovan. 

Drevesi sta se podrli na vozili v Slovenskih Konjicah in na območju Luč. V Mozirju je drevo padlo na vrtno uto in jo poškodovalo.

Več podrtih dreves je oviralo promet tudi na relacijah Velenje–Kavče, Nazarje–Zavodice, Zgornji Kozji Vrh–Brezno, Polzela–Velenje, Frankolovo–Slovenske Konjice, Mežica– Črna na Koroškem, v Šmartnem v Rožni dolini in drugod.

Zaradi podrtega drevja in nesreče je zaprta glavna cesta Maribor–Dravograd pri Podvelki in  pri HE Vihred. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju–Ribnica–Vuhred. 

Na štajerski avtocesti je zaprto počivališče Polskava v obe smeri. Zaprte so ceste Pesek–Zreče na odseku Rogla–Resnik, cesta Oplotnica–Ložnica in cesta Gornji Dolič–Vitanje. Cesta čez prelaz Vršič je prav tako zaprta.

Voznike in druge udeležence cestnega prometa policisti opozarjajo na previdnost.

Težave z elektriko in vodo
Težave so tudi pri oskrbi z električno energijo in posledično tudi pri oskrbi z vodo. Ta je motena na območju naselij Teharje, Vrhe in Šentjungert v celjski občini in na celotnem območju občine Dobrna, je zapisano na spletnih straneh podjetja Vodovod-kanalizacija Celje. Podjetje prav tako opozarja vse ostale uporabnike pitne vode vodovodnih sistemov na celotnem območju občin Celje, Štore in Vojnik, da lahko zaradi močnega vetra pride do motenj v oskrbi s pitno vodo na vseh višje ležečih oziroma vetru bolj izpostavljenih predelih.

Na območju Elektra Celje imajo težave pri oskrbi z električno energijo na območjih Vojnika, Paškega Kozjaka, Radelj od Dravi, Jurkloštra in Grobelnega.

STA


image
Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija


image
Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija
Deli s prijatelji