Tako je drevo zmečkalo avto, v katerem je umrl 52-letnik (FOTO)

Zgodilo se je okoli 5. ure.
Fotografija: Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija

Poročali smo že, da je močan veter, ki je podrl drevo, zahteval smrtno žrtev. Drevo je namreč malo pred 5. uro padlo na cesto na relaciji Dravograd–Maribor.

Policija je razkrila nekatere podrobnosti tragične nesreče. Pri Podvelki je veter izruval večje drevo, to pa je padlo na osebno vozilo 52-letnega voznika, domačina, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik je na kraju nesreče umrl.
 
Preberite tudi:
Zdaj ni več šale: zaprite okna in vrata, ne hodite ven

Drevo je poškodovalo še vozilo delavcev, ki sta pred nesrečo odstranila prej podrta drevesa. Nobeden od njiju ni bil poškodovan.

Cesta bo na tem odseku zaradi nevarnosti, da bi se podrlo še več dreves, do umiritve razmer zaprta. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju–Ribnica–Vuhred, so sporočili iz PU Celje.



Močni sunki vetra ovirajo promet tudi drugod. Na relaciji Frankolovo–Stranice se je na cesto podrla skala, vanjo je trčil avtobus, ki je bil na srečo brez potnikov. Voznik v trčenju ni bil poškodovan. 

Drevesi sta se podrli na vozili v Slovenskih Konjicah in na območju Luč. V Mozirju je drevo padlo na vrtno uto in jo poškodovalo.

Več podrtih dreves je oviralo promet tudi na relacijah Velenje–Kavče, Nazarje–Zavodice, Zgornji Kozji Vrh–Brezno, Polzela–Velenje, Frankolovo–Slovenske Konjice, Mežica– Črna na Koroškem, v Šmartnem v Rožni dolini in drugod.

Zaradi podrtega drevja in nesreče je zaprta glavna cesta Maribor–Dravograd pri Podvelki in  pri HE Vihred. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju–Ribnica–Vuhred. 

Na štajerski avtocesti je zaprto počivališče Polskava v obe smeri. Zaprte so ceste Pesek–Zreče na odseku Rogla–Resnik, cesta Oplotnica–Ložnica in cesta Gornji Dolič–Vitanje. Cesta čez prelaz Vršič je prav tako zaprta.

Voznike in druge udeležence cestnega prometa policisti opozarjajo na previdnost.



Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija
Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija


Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija
Tragedija v Podvelki. FOTO: Policija

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije