Surovež tudi cestni divjak!

Po pretepanju in grožnjah s sekiro mladi Radovljičan zdaj z divjanjem po cestah ogroža sebe in druge. Policija ima posnetke divjih voženj, a potrebuje še priče.
Fotografija: Snemal, ko je skoraj za enkrat prekoračil dovoljeno hitrost. FOTO: Posnetek Zaslona
Odpri galerijo
Snemal, ko je skoraj za enkrat prekoračil dovoljeno hitrost. FOTO: Posnetek Zaslona

Ob pojavu kanalov in aplikacij za predvajanje posnetkov, ki jih lahko naloži vsak, se je v ZDA pojavil rek: »Stop making stupid people famous,« oziroma: »Ne delajte zabitih posameznikov slavnih.« Kako? Tako, da jim bedarije, ki jih objavijo prek spleta, všečkate in jim kako drugače izkazujete podporo in občudovanje. Vsekakor to drži. Mamljivost biti znan, pa čeprav samo v družbi enako zadetih, je preveč sladka.
Nočno divjanje po cestah lahko koga stane življenje. FOTO: Posnetek Zaslona
Nočno divjanje po cestah lahko koga stane življenje. FOTO: Posnetek Zaslona

Pred časom smo poročali o komajda polnoletnem Radovljičanu, ki je s sekiro šel nad mladoletnico in njeno mater v naselju blizu Bleda. Tistikrat smo zaradi interesa preiskave, predvsem pa zaradi dejstva, da moramo zaščititi dobro ime ter integriteto mladoletnega dekleta, ime storilca namerno zamolčali, čeprav je že polnoleten. Ob tem smo dobili na vpogled tudi posnetek mučenja živali, ki ga je izvedel še skorajda golobradi mladec.
 

Tempirana bomba


Tokrat se junaka še enkrat ne bomo spomnili z imenom in priimkom. Razkrili bomo le to, da je prenehal ustrahovati družino blizu Bleda. Menda je dobil konkretno opozorilo. Zagotovo je to svoji družbi, sploh tej, ki ga spremlja prek družabnih omrežij, zamolčal. Kdo se lahko pohvali s tem, da je bil tepen? Kot je povedal eden od poznavalcev lokalne mladostniške scene, bo nemara kmalu, še letos, javnost izvedela zanj z imenom in priimkom, dodana bo fotografija.


»Da, na osmrtnici. Enkrat bo izkoristil zadnji kuponček za srečo ob divjanju po cestah in se tega ne bo zavedal v svoji prepotentnosti. Upam, da bo zapisan samo on. Velikokrat jih je več z njim v vozilu,« nam je dejal vir in pokazal nekaj posnetkov, ki jih je mladenič v zadnjih dneh znova snemal ob nočnem divjanju po Gorenjskem. »Fant je tempirana bomba in veliko nas ve zanj. Kdaj bo zletel s ceste in se razbil ali pa koga poslal v smrt, koga nedolžnega povozil, je samo vprašanje časa. Preprosto ga je treba odstraniti s cest, predvsem pa primerno ukrepati, da se ga obrzda,« nam je izdal vir.
 

Skriti v robidah


Pregledali smo nekaj zadnjih policijskih poročil in opazili vest iz Primorske. Da, tudi na Obali so imeli opravka z 18-letnim Gorenjcem in še tremi spremljevalci. Fant je želel pokazati, da se požvižga na pred kratkim odpravljene odloke vlade o prepovedi gibanja zunaj meja svoje občine. Ko smo vsi odgovorno zdržali čas omejitve gibanja, se je on z druščino zapeljal iz Linhartovega mesta naravnost v Portorož, objavil posnetke, kjer je razvidno, da je divjal z 249 kilometri na uro, čeprav je omejitev ponekod le 110 km/h, in v nepismeni slovenščini pogumno zapisal: »Kdo je rekel, da ne smeš iz svoje občine?«


Prav tistega večera pa je padel v policijsko pest, seveda se s tem spet ni hvalil pred svojo publiko na spletnih mestih, niti tega ni povedal, da mu sledi obdolžilni predlog zaradi storitve več cestnoprometnih prekrškov, hkrati je bila spisana prijava na Zdravstveni inšpektorat RS zaradi kršenja vladnega odloka, saj so bili vsi neupravičeno zunaj občine prebivališča.


Policijski lov nanj se ni končal, spet se je primorskim možem postave kljub prepovedi nadaljevanja vožnje čez dobri dve uri amatersko prikazal pred nosom, a so se, kot smo izvedeli, junak in trije kompanjoni strahopetno zavlekli v robidovje, kjer so počakali, da so se policisti umaknili. Pustili so le prazno vozilo na Belvederu pri Izoli. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije