SKOKI

Strmoglavila padalca v Bovcu

Bila sta nepazljiva. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mauricio Graiki, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mauricio Graiki, Getty Images/istockphoto

BOVEC – V nedeljo ob 11.30 so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o nesreči dveh tujih padalcev nad bovškim letališčem, kjer so potekali organizirani skoki s padalom iz letala.

28-letni državljan ZDA in 34-letni državljan Argentine sta bila v skupini 10 padalcev. Po skoku iz letala oziroma med spuščanjem s padalom nad letališče Bovec sta na višini približno 100 metrov od tal v zraku izvajala manever (spremembo smeri leta), pri čemer sta priletela preblizu in se s kupolami obeh padal medsebojno zapletla. Po krajšem strmoglavljenju sta s potegi vrvic padali ločila, toda zaradi prehitrega in sunkovitega pristanka na travnati površini sta se poškodovala, so sporočili iz PU Nova Gorica.

 
Tuja krivda izključena

Na kraju nesreče so poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Bovec. Ti so poškodovancema nudili prvo pomoč, nato pa ju je pregledal še zdravnik ZD Tolmin. Kasneje so oba oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. Po prvih podatkih  je Američan lažje poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v bolnišnico v Beljak, huje poškodovanega argentinskega državljana pa so prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
 
Policisti PP Bovec elementov kaznivega dejanja ali prekrška pri obravnavani varnostnega dogodka niso ugotovili oz. so tujo krivdo izključili ter bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
 
O zadevi je policija obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov v ministrstvu za infrastrukturo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije